Петият ден от делото, който Джони Деп заведе срещу бившата си съпруга Амбър Хърд за клевета, беше най-интересният досега. На свидетелското място застана самият актьор, който за пореден път отхвърли обвиненията в домашно насилие и сподели по какъв начин са му се отразили обвиненията на Амбър Хърд.

Звездата от „Карибски пирати“ реши да се изправи срещу бившата си половинка в съда, след като през 2018 г. тя написа статия, в която се представя като оцеляла след домашно насилие. В статията не се посочва изрично името на Джони Деп, но според адвокатите му достатъчно ясно се разбира, че става дума за него и това вреди на кариерата му.

Снимка: Getty Images

Джони Деп вече заведе едно подобно дело срещу британски вестник, но го загуби. По тази причина загуби ролите си в поредиците „Карибски пирати“ и „Фантастични животни“. Ако загуби и това дело, с кариерата му почти със сигурност е свършено.

 

Кой ще спечели делото?

За пръв път Джони Деп застава на свидетелското място в процеса срещу Амбър Хърд.

Най-важните неща, за които актьорът говори:

  • Причините да реши да изчисти петното от името си и по какъв начин всичко това влияе на децата му.
  • Изпълненото на насилие минало на актьора и отношенията с майка му.
  • Любовта, която е изпитвал към Амбър Хърд в началото на връзката им.
  • Причините да напише няколко съобщения, от които днес се срамува.
  • Истината за злоупотребата си с наркотици и алкохол.

Може да прочетете повече за признанията му на следващите страници >>>

Джони Деп: Изправям се пред вас не само заради себе си, но и заради децата си

„Истината е единственото, което ме интересува“, заяви Джони Деп. „Лъжите няма да ви доведат до нищо, освен до още лъжи. А аз съм обсебен от истината.“

Джони Деп и защитниците му се опитват да убедят съдебните заседатели, че всички обвинения на Амбър Хърд срещу него са или фалшиви, или силно преувеличени.

„Почувствах се длъжен да се изправя пред вас не само заради себе си, но и заради децата си“, каза още актьорът. „Струваше ми се ужасяващо децата ми да отидат на училище и съучениците им да ги посрещнат с снимката на посинената г-жа Хърд на корицата на „Пийпъл“. В тези твърдения няма и зрънце истина.“

Джони Деп е баща на две деца, които има от връзката си с Ванеса Паради.

Днес Лили Роуз е на 22, а Джак е на 20 години.