Следващата седмица предстои да видим Амбър Хърд на свидетелското място в процеса, който Джони Деп заведе срещу нея. Тогава ще чуем нейната версия за всичко, което се е случило, но засега нещата изглеждат в полза на Джони Деп. Въпреки това шансовете му да спечели са по-малки, отколкото почитателите му осъзнават.

Кой е бил насилникът във връзката на Джони Деп и Амбър Хърд

Снимка: Getty Images

Джони Деп печели все повее симпатизанти, след като разкри шокиращи подробности за отношенията си с Амбър Хърд.

Изглежда бившата му съпруга го е атакувала вербално, наранявала го е физически и при един случай може би се е изходила в леглото му, макар че това все още не е потвърдено и актрисата обвинява кучетата на актьора.

Всички, които подкрепят Джони Деп, приеха като неопровержимо доказателство за това, че той е жертва, записът, в който Амбър Хърд го предизвиква да разкрие пред света, че е жертва на домашно насилие. Според нея никой няма да му повярва, защото е мъж.

Нещата не изглеждат добре за Амбър, но въпреки всичко това, засега шансовете на Джоно Деп да сечели са съвсем малки. Почитателите му забравят, че Амбър Хърд не е обвинена в насилие, а в клевета.

За какво всъщност е целият процес?

Снимка: Getty Images

През 2018 г. във вестник "Вашингтон пост" беше публикувана статия, уж писана от Амбър Хърд, в която тя говори за себе си като за жертва на домашно насилие. Според Джони Деп и адвокатите му това е нарушение на споразумението им, което Хърд е подписала преди развода им.

И действително ако актрисата беше назовала по име бившия си съпруг, всичко щеше да е ясно. Но никъде в статията не се споменава името на Джони Деп.

В 11-ия ден от процеса излезе допълнителна информация за въпросния материал. Изглежда не Амбър Хърд го е писала, а редактор от "Вашингтон пост", който ѝ го е пратил за одобрение. Времето за публикуване е подбрано така, че да излезе около премиерата на „Аквамен“, където Амбър е звезда и да получи по-голяма публичност.

След написването на материала и одобрението му от Хърд, редакцията на "Вашингтон пост" го е разгледала дума по дума с помощта на адвокати. Значителна част от текста е била премахната, така че да не може по никакъв начин да бъде тълкуван като обвинение към Джони Деп и като нарушение на споразумението му с Хърд.

Снимка: Getty Images

Дори адвокатите на Джони Деп да докажат без следа от съмнение, че актьорът е бил жертва на домашно насилие и никога не е посягал на бившата си съпруга, това няма да има никакво значение. Съдебните заседатели трябва на получат доказателства, че статията във "Вашингтон пост" се отнася за Джони Деп. В противен случай звездата от „Карибски пирати“ няма никакъв шанс да осъди бившата си съпруга.

 

Кой ще спечели делото?

Процесът започна преди около три седмици и се очаква да продължи поне още три.