Актрисата Дженифър Грей, прочула се с ролята си във филма „Мръсни танци“, коментира пред ET съдебния процес между Амбър Хърд и Джони Деп, с когото тя имаше интимна връзка в далечното минало, като двамата дори бяха сгодени.

"Сърцето ме боли за към всички, които участват в тези изпитания. Всичко това е много тъжно. Просто искам всичко да се реши възможно най-скоро и всички да са добре", казва актрисата.

Тя сподели и спомени от връзката с Деп, която започва през 1989 г. - тогава актьорът беше звездата на сериала "21 Jump Street", но все още не беше се снимал във филмите, които по-късно ще го направят известен в целия свят. Грей се изповяда, че Деп й е помогнал да премине през болезнената раздяла с Матю Бродерик.

Снимка: Getty Images

"Бяхме млади. За мен този човек беше отговорът на всичките ми проблеми. Той беше сладък, любящ, романтичен, красив, луд по мен. Имах отчаяна нужда да бъда привлечена от човек като Джони Деп през 1989 г. Повярвай ми, имах нужда. Душата ми кървеше и той буквално ме спаси", разказа тя.

Припомняме, че раздялата на актрисата с Бродерик беше предшествана от ужасен пътен инцидент в Ирландия. През 1987 г. Матю влиза в насрещната лента и се блъска с автомобил, като и двамата пътници в другата кола загиват на място. Грей, която била в колата с любимия си, впоследствие изпада в тежка депресия.

Снимка: Getty Images

В интервю пред "Пийпъл" актрисата споделя още, че аферата й с Деп е била "компенсация" за всичко, което е преживяла в предишна връзка: "Непрекъснато се питах: Това наистина ли ми се случва? Никога преди не съм срещал такъв човек".

Двамата се срещат през 1989 г. и се сгодяват само две седмици след първата си среща. Двойката се разделя малко преди Дженифър да навърши 29 години. Първата им среща минава добре, разкрива актрисата в мемоарите си: "Ядохме, говорихме, пихме "Джак Даниелс", смяхме се, правехме паузи за цигари. Той беше толкова симпатичен и изненадващо открит, забавен, необичаен и сладък".

Джони Деп и Дженифър Грей (17 юни 1989 г., САЩ)
Снимка: Getty Images

Две седмици след като я срещнал, Деп предложил брак на Дженифър и си купили пудел на име Лулу.

"Тя беше нашето бебе и някой, който ме придружаваше, когато Джони беше извън града. Джони пътуваше по работа до Ванкувър всяка седмица, но изпадаше във все по-големи проблеми - битки в барове, сблъсъци с полицията. Когато се връщаше у дома, беше лудо ревнив и параноичен за това, което правех, когато него го нямаше", пише актрисата.

В мемоарите си "Out of the Corner", които бяха публикувани този месец, Дженифър казва, че в един момент Джони е станал твърде подозрителен и избухлив. Тя отменила годежа им малко преди 29-ия си рожден ден, когато той отишъл на среща и нямало връзка с него няколко часа.

"Можеше да проспи самолета за Лос Анджелис и когато се връщаше, полудяваше от ревност и ме разпитваше като параноик какво съм правила в негово отсъствие. Ставаше по-намусен и далечен. Не можех да разбера къде изчезнал този общителен, забавен, предан, обожаващ човек", споделя тя.

Дженифър Грей приписва промяната в характера на Деп на неудовлетворението от кариерата му през този период, пише още БГНЕС. Отчасти спомените й отразяват думите на Амбър Хърд, която също говори за избухливия нрав на Джони и го нарече ревнивец.