След като гласува, Камелия се чувства в правото и на мястото си и да изисква - споделя тя в студиото на "Тази неделя". Според певицата всеки трябва да си каже, че промяната зависи и от него. 

"Винаги когато се чупи по малко, е безболезнено и нетрайно. Ако си кажеш - "От мен не зависи", наистина няма да настъпи промяна. Но ако всеки си каже, че промяната зависи и от него, ще имаме една много по-различна България." - категорична е певицата. 

Камелия е родена в Чипровци. Заради кариерата си, певицата обикаля различни страни по света. Работи в Швейцария, докато "демокрацията беше крехка". Макар че има възможност да остане да живее в чужбина, избира България, защото "камъкът си тежи на мястото". 

"Знам, че когато човек отстоява себе си, когато има мотивация и цел и иска нещо да промени – може да го направи. В България стоя Камелия такава, каквато се познавам и каквато се създавам." 

Камелия е един от първите изпълнители, които правят онлайн концерт по време на първия локдаун. Това се случва на десетия ден след обявяването на извънредното положение. Концертът й е гледан от над 2 милиона души.

И макар в началото да приема изолацията леко шеговито, по-късно нещата не изглеждат така. И певицата, и приятелят й изкарват COVID-19. 

„Mоят приятел Цветин дори влезе в болница." - си спомня тя за изминалите дни. 

Уточнява, че в личен план няма от какво да се оплаква. В чисто професионален обаче е много притеснена.

"Ние нямаме помощи, първи сме затваряни, а последни отваряни. Успяхме да се размърдаме и да работим едва 2-3 месеца."

Според нея е въпрос на лична отговорност човек да спазва мерките и да спазва дистанция. 

Излизането от сложната ситуация с коронавируса за нея е въпрос на единност. 

"Когато всеки е отговорен за цялото, тогава и цялото е много стабилно" - констатира тя.

Междувременно Камелия се включи и в снимките на филма "Голата истина за група "Жигули". Там тя изпълнява ролята на певица, която настоява в песента й да има повече рок звучене. До преди филма, певицата има участия само в сериали. 

"Не бях участвала в игрален филм. Ролята ми е малка, но ключова. Тя създава ситуация, заради която след това се разгръщат събитията. Мнението на екипа беше, че съм много органична като актриса."

Певицата споделя, че у младите участници има много необуздана енергия, която вече е успяла да я овладее у самата себе си.

Цялото предаване гледате на btvplus.bg.