Актьорът Стоян Радев и съпругата му, арт директорът на Варненския драматичен театър, Веселина Михалкова, отбелязват 30 години от сватбата си на 11 февруари.

На този ден обаче те няма да са заедно, защото Радев е в София за снимки в сериала "Белези". Двамата разказаха историята на бързия си брак (само 2 месеца и половина след запознанството им) в "Преди обед".

"Съдбите ни бяха много близки до срещата ни, а след това станаха идентични", казва Стоян.

Той кандидатства в НАТФИЗ три пъти неуспешно, а Веселка - 4, след което всеки от тях решава да започне пътя си в театъра, той - като сценичен работник, а тя - като реквизитор.

"Това е една история, която тя самата отрича, но знае, че е истина. Когато ме видя за първи път, се разтрепери и не можа да отвори колата".

Веселка наистина отрича това да е така (според нея тя просто е изтървала ключовете) и разказва предисторията на брака им:

"Ние нямахме много време да се покоряваме. Бяхме гаджета два месеца и половина, от които половин месец аз бях в Париж.

Тогава учехме в една пловдивска школа и се събудихме една сутрин, в която парите бяха обезценени. Ако до вчера си взимал 3000 лева, днес взимаш 300. На нас и двете ни майки са вдовици и ние преценихме, че няма как да продължим в школата, защото не можем да плащаме. А той имаше спестовна книжка от дядо му и баба мукоито обаче щяха да му я дадат само в деня на сватбата. И аз му казах: "Е, какво чакаме?"

Те организират бракосъчетанието само за седмица. "Тя беше с роклята от абитуриентския бал, аз - с костюм от театъра", спомня си Стоян, а Веселка допълва: "Нямаше пръстен, нямаше романтика. Всъщност аз му предложих".

Днес, 30 години по-късно, двамата имат син и дъщеря. Момчето им мечтае да създава комикси и "рисува денонощно", а дъщеря им се занимава с лека атлетика.