Американският посланик Херо Мустафа гостува снощи в "Шоуто на Николаос Цитиридис".

"Това е момент не само да изкажем съболезнованията си и да сме съпричастни към мъката на близките на жертвите, но е и момент, в който трябва да осъзнаем колко е важно да бъдем благодарни за това, което имаме, защото то е истински ценното", коментира посланик Мустафа трагичните събития, които се случиха през последната седмица в България.

"Денят на благодарността е любимият ми празник, защото същността на този ден е признателността. Това е смисълът на този ден", каза тя.

"Всяка година със семейството ми отбелязваме празника с традиционна вечеря за Денят на благодарността. След това отиваме на кино, защото по това време в САЩ са премиерите на много нови филми", каза Херо Мустафа.

"Мисля че несъмнено се разминават по големината, имате представа какъв е размерът на порциите в Щатите", коментира тя разликата между американските и българските пуйки.

"Чуе ли човек България, баница е едно от задължителните неща, за които се сеща. И то всички видове баница - от тази с дърпани кори до купената от магазина", разкри посланик Мустафа любимото си българско ястие.

Нейно превъзходителство получи и специален подарък от водещия – снимка, на която двамата правят баница в народни носии.

"Всяка промяна и бъдещето са в ръцете на българския народ - затова участието на изборите винаги е много важно", заяви тя.

"Никога не позволявай на никого да ти казва, че не можеш да постигнеш нещо - постави си висока цел, постигни я, а след това се прицели още по-нависоко. Това е посланието не само към дъщерите ми, но и към всички момичета и жени - поставяйте си високи цели, защото можете да ги постигнете", заяви Херо Мустафа. 

На големия американския празник посланик Мустафа сподели и че любимата й българска дума е "надежда".

Водещият на шоуто получи специален подарък – посланическата монета на Херо Мустава, на която е изобразена българската роза.  

Кой е най-големият културен шок, който посланик Мустафа е преживяла по света? Вижте какво още сподели във видеото!