Подготвяйки голям концерт на 29 октомври, как звучат най-добрите й хитове в нов аранжимент, компромис ли е бил поп фолкът - Есил Дюран на гости в "COOLt". 

Певицата приема този свой концерт като сбъднато желание, което тя е заявила пред вселената. 

"Луда съм, че те обичам", "Тя", "Как искам" и още много парчета, познати на публиката, сега са със съвсем различни аранжименти. 

"Винаги се притеснявам, че обърквам публиката с тази моя музикална шизофрения. Не защото не се намирам, просто съм многоцветна" - искрена е певицата. 

Какво се случва в репетиционната на певицата преди концерта - вижте във видеото. 

"Много от хората ме подценяват и аз въобще не се обиждам. Обидите са за децата, възрастните разсъждаваме по различен начин. Това означава, че аз все още трябва да поработя в тази посока. Никой не е длъжен да има толкова богата музикална култура, колкото на мен ми се иска. Когато видиш, че някой те подценява, постарай се да го спечелиш. Мен това ме движи."

За концерта си Есил Дюран работи с много други известни музиканти

Есил прави своя избор за музиката и тя признава, че в взела най-доброто от гилдията.  

"Аз съм едно момиче от турската махала на Хасково. Бях наясно с тези факти и със себе си, за да знам как точно да се позиционирам в тази сложна музикална атмосфера. Взех най-доброто от гилдията и мисля, че това е най-доброто. Обръщам повече внимание на визията и шоуто."

Изразът "Не мога повече" трябва да изчезне от нашия речник" - категорична е тя. Забранила е думата "не мога" в дома си, защото според нея това значи, че наполовина не си успял. 

Най-много се страхува и притеснява от простотията в жанра.   

Поп и джаз изпълнителката е откровена, че не може да се бори с хора, които включват нахалство и лакти, когато се опитват да се наложат. 

Как е изгради образа на различната певица - гледайте във видеото. 

Цялото предаване COOLt гледайте на btvPLus.