Сега е време за любов! С новата рубрика в „Тази събота и неделя“, в която Александра Кръстева ще ни среща с популярните двойки у нас, за да надникнем в техния личен свят. Как са се запознали? През какви трудности е минала връзката им? И как са съхранили любовта си през годините? Вижте красивата история на Дони и Нети!

Той е певец, композитор, текстописец, актьор. Тя е актриса и певица. Среща ги театърът, събира ги музиката, любовта им ражда един от най-успешните дуети у нас. Споделят живота и работата си повече от 20 години. А каква са малките тайни на една истинска любов – вижте във видеото!

"Луната спи" всъщност песен, която не е трябвало да бъде за Нети, нали така?

Дони: Това е много интересно, самата тя не знае, още не съм й казал. Всъщност "Луната спи" я написах за един филм, той се казва "Емигранти". Режисьори са Ивайло Христов и Людмил Тодоров. И непременно ми казаха, че в един епизод от филма, тримата младежи, които се возят в една кола, трябва да слушат една песен, но не поясниха мъж или жена трябва да я пее. И аз набързо написах една песен и я изпях на Ивайло. И той каза – ама нали знаеш, че трябва да е жена. Кой ще я изпее? И аз казах – Мария Илиева, тя участва във филма. И той вика: Чакай бе, а Нети?

И какво всъщност се случи преди 23 години? Как започна "Този филм"? Вашият филм? Къде се видяхте за първи път и кога всъщност разбрахте, че това е човекът?

Нети: Всъщност ние се познаваме години преди това. Мен ме поканиха да стана част от трупата на театър „Българска армия“ и тогава се събрахме всички заедно. Дони беше там, седнахме в едно заведение, озовахме се един срещу друг. И започна такъв смешен разговор. И може би в този момент си дадохме сметка – точно като на филм, как всичко друго изчезва. И всъщност първото нещо, с което тотално ме спечели, беше с "Ти си много смешна!".

Дони: Това е любов от първи разговор, със сигурност.

Колегите ви, семейството ви как реагираха на вашата връзка, когато видяха, че нещата се задълбочават вече?

Дони: Имай предвид, че аз бях съвсем различен човек преди да се съберем – имам предвид като начин на живот. И нямаше нито един човек от моите приятели, който да каже – това ще продължи дълго. Години по-късно всеки един от моите приятели ми каза – не очаквах, но ти всъщност в секундата, в която се ожени, се прибра. Намерих кой да ме опитоми.

А защо се наложи Нети да ти предложи брак, а не се осмели ти да го направиш?

Дони: Всъщност аз много се възхитих! В секундата, в която тръгна да говори на тая тема, вече знаех какво ще каже и си казах: Уау! Ние сме един за друг. Защото и аз бих направил нещо подобно на сцената.

Десет години след това "да", се появява Лия. И то не, защото не сте я искали по-рано, а защото не се е случило.

Дони: Искам да призная нещо, което не съм казвал друг път. Всъщност не сме имали проблем в това да имаме дете. Аз имах проблем. По определени лични причини. Трудно ми е да го кажа, но по определени семейни причини ми беше трудно да си представя, че аз трябва да бъда родител.

По какво прилича на вас?

Нети: Чувството за хумор на Дони, абсурдното чувство за хумор. Тя просто го носи. Иначе е деликатна, много чувствителна, много хваща всеки детайл.

Как сте постигнали тази заедност? Тя не е само заради много години, в които сте заедно? Каква е тайната?

Нети: Да се намерите. И да не се опитвате на сила да се променяте един друг. Те промените стават вътре в хората, но не когато биваш принуден да се променяш, а когато помагаш на другия с идеята, че ако той промени нещо в себе си – той ще се чувства по-добре.

Дони: Когато една връзка започне с идеята някой от двамата да променя другия, тя е обречена.

Един "Страхотен ден" изглежда?

Нети: В най-хубавия случай трябва да е лято и трябва да сме на Варвара. В обикновения случай, когато не сме на турне и се засечем вкъщи – когато заключим вратата.

Дони: И изключим телефоните.

Ако можехте да напишете бележка на по-младото си аз – във връзката ви – какво бихте написали?

Дони: Глупако, внимавай в картинката. И ще сложа нейна картинка.

Нети: Давай все така.

Любовта е?

Нети: Смисъл.

Дони: Да, смисъл е… А в частния случай, любовта е Нети.