Дарена Захариева е на 22 години. Студентка по графика във Велико Търново. От скоро рисува стенописи по селски къщи. На въпроса дали ѝ харесват къщите на българските села, тя отговаря така:

„Харесват ми, има нещо, което е автентично, с което държат българското, историята. Разказват много. Всеки един счупен прозорец, всяко нещо, което е паднало, развалило се… Всъщност показва, че човек е минал през него", споделя тя.

Дарена мечтае да изрисува библиотека, театър, читалище, място, където се ражда изкуството. А за избора дали да остане в България, или да се развива в чужбина, Дарена предпочита трета опция.

"По принцип бих избрала и двете. Защото за България винаги ще ми е тъжно, но чужбина това са други култури, бих искала да попътувам… Но бих се върнала в България, защото тук са моето семейство и тук винаги ще си остана. По-малко са ценителите всъщност обаче има хора, които оценяват - малко са, но ги има", кзва тя.

В свободното си време Дарена прави подаръци и рисува по поръчка за хора от цяла България. Забелязва, че патриотичните теми са все по-търсени. 

„Доста хора се връщат към корените си, да се видят на портрет в носия, да се видят до някой будител. Важно е да се запази историята на България, да се помни кои хора са допринесли България да стигне до тук. Опитвам се да включвам във всеки един мой стенопис, дори да е на историческа тематика да включвам част от новото изкуство, част от себе си и да, само напред“, споделя младата художничка.

Цялата история на Дарена вижте във видеото най-горе.