Борислава и Михаела Караджови – две сестри, които избират общо призвание – изкуството.

И двете сестри смятат, че упоритостта е най-силното им качество. Борислава харесв у по-малката си сестра нейната чувствителност, която смята, че е рядко срещана днес. Михаела се възхищава на това колко е подредена Борислава във всяко едно отношение. И двете обичат да работят вечер, а изкуството е животът им. Перфектната почивка за Борислава е на море със скицника й, а за Михаела - в планината.

Още от малка Борислава проявява творческите си заложби и интереса към рисуването. Михаела дълго време наблюдава по-голямата си сестра и решава да тръгне по нейните стъпки.

Майка им ги води на кръжоци по рисуване, а вкъщи са заобиколени от изкуство - анимационни филмчета, книжки.

Първо учат в рисувално училище, а след това и двете завършват Националната художествена Академия. В работата винаги са си помагали, а преди 3 години решават да обявят официално, че работят съвместно по различни проекти. Така се ражда и "Sisters in draw".

Музиката и Walt Disney са част от изворите на вдъхновение и идеи и за двете сестри.

“Да си артист включва много неща. Не само твоята професия, но и твоето възприятие към живота и че в основата на живота ти и мирогледът ти стои изкуството.” споделя Михаела за тяхната работа.

“Може би талантът не е най-задължителното нещо на света. Ако го имаш, е супер и ако го развиваш още повече. Но според мен от практиката и от желанието да го правиш е ключът в това да успееш в някакъв момент”, смята Борислава.

Борислава и Михаела имат късмет да се занимават с най-различни проекти от целия спектър на дизайна и илюстрацията. Илюстрирали са книги, пощенски марки, рисували са стени на заведения.

И двете мислят, че съвместната им работа е по-скоро лесна отколкото трудна. Израснали заедно, двете сестри следват един път. Борислава и Михаела винаги са искрени една с друга и не се притесняват да си кажат какво мислят.

Динамиката им на работа е едно от нещата, в които се различават. Борислава свършва бързо с илюстрациите, докато Михаела има нужда от повече време да се нагласи и предпочита да го кара по-бавно и лежерно. В рисунките също се различават - образите на Михаела са по-ясни и ръбати, а на Борислава - по-плавни, обли и едри.

Не слагат стила си на рисуване в категория. Той се променя с времето и различните проекти. Въпреки че рисуват предимно дигитално, всеки ден използват моливи и четки. Всичко започва аналогово на ръка и лист хартия, след което се пренася на компютъра.

Един от любимите проекти на Борислава е рисуването на меню с 12 коктейла за столичен бар. Михаела обича да работи с музиканти. Правила е илюстрации за американски и австралийски музикални групи.

Зад гърба си двете сестри имат вече 3 съвместни изложби. Последната им носи името “Love will not tear us apart”. Намират място, на което върху стените рисуват света и любовта през своите очите.

“Да покажем как хората на ежедневна база не обръщаме внимание на малките неща, които обичаме. Винаги се обръщаме към всичко, което нямаме. И реално, за да си го напомняме ние на себе си и за да го покажем и на другите хора да го видят през нашите очи.” споделя Борислава.

“Темата за любовта не е тема, която много хора искат да обсъждат, по-скоро се обсъжда, когато я няма, когато искаш да ти се случи. И много ни се искаше да покажем, че любовта е навсякъде всъщност. Не е между двама души непременно.” казва Михаела.

В момента двете артистични сестри готвят нова изложба за есента, чиято тема предпочитат да запазят в тайна, за да могат да изненадат посетителите.