Чавдар Христанов от настоящия сезон на "Фермата" и Дана Русева от предишното издание на риалитито гостуваха в „Преди обед“, за да дискутират дали равенството между мъжете и жените е утопия. Повод за това бяха думите на хлебаря в стопанството, че под влияние на хормоните жените често взимат грешни решения.

Снимка: bTV Media Group

„Убеден съм, че мъжете и жените са различни. Достатъчно е да застанем голи пред огледалото. Освен физическите белези и мозъците ни работят различно. Не сме създадени да сме еднакви. Иска ми се да сме равни, но сме различни. Предразсъдъците могат да направят така, че моите изказвания във „Фермата“ да изглеждат в ущърб на жените. Според мен жената е по-надареното същество, тя е по-широко скроена, има повече качества. Мъжът ще убие елена, ще го донесе, ще си легне след вечеря и на другия ден пак. Докато жената трябва и деца да гледа, да следи дали мъжът е в ред, за да знае дали да избира друг за новите й деца. Цялото възпроизводство е било в ръцете на жената. Ние сме слабият пол“ – заяви 46-годишният мъж от Плевен.

Дана Русева коментира, че думите му във „Фермата“ са прозвучали по съвсем различен начин.

Снимка: bTV Media Group

„В XXI век жените трябва да се оправят сами, трябва да сме независими. Еманципацията тепърва ще се развива и жените ще са по-независими, тъй като хората са лоши“ – допълни тя.

Чавдар отговори и на въпроса защо на моменти е бил толкова изнервен.

„Липсата на заинтересованост относно българската история ме вбеси. Аз съм родолюбец, а не националист – тази дума се изврати заради политиката. Във фермата имаше едно инфантилно поведение от хора на зряла възраст. С Ивайло имахме два сблъсъка за 42 дни престой, което е несъществено. Конфликтът беше доста преекспониран и може би трябваше така да бъде. Аз обичам да говоря за семейство, деца, родолюбие, а при него основното е забавление“ – поясни Чавдар.

Снимка: bTV Media Group

Дана коментира последните събития в предаването така:
„В нашия сезон имаше една Надя, която искаше да отстрани всички жени, докато сега има две такива жени – Мартина и Живка. Живка си признава тактиката, докато Мартина умело играе. Мъжете си пазят гърба. Те не пазят Коцето, а искат да пратят жена на дуел. От ден първи има разделение мъже-жени… Малко лицемерно в началото всички искаха да ходят на дуели и обясняват колко са щастливи. По лицето на Цвети например си личи, че се страхува“.

Снимка: bTV Media Group

Дана допълни, че „Фермата“ е едно изживяване, но в момента тя не го вижда.

„Виждам лицемерни усмивки. Повечето хора не се отпускат, играят пред камерите. Не усещат магията. Аз съм вярваща и каузата тази година много ми харесва“ – обобщи тя.

На финала Чавдар обясни защо на блузата си има бадж с QR код.

Снимка: bTV Media Group

„Това е моят зелен сертификат. На гърба на баджа съм написал „Обществена безотговорност“ и 24 454 – броят на починалите от началото на пандемията. Хората не се стряскат и ще излезем страшни говеда. Не знам дали ваксината е добра, но се ваксинирах и това е моята лична отговорност. Ние сме във война. Ваксинирането не е въпрос на личен избор, а на обществено оцеляване“ – сподели Чавдар Христанов.

Снимка: bTV Media Group