Ароматът на печени сливи е един от най-апетитните и завладяващи. В тази рецепта, освен вкусния плод, използваме още няколко съставки от кухнята - смесваме различни видове ядки, а в захарта слагаме кардамон - за още повече аромат. Тези малки допълнения превръщат добре познатия запечен плод в кулинарна фиеста. 

 

Съставки

  • 1/2 ч.л. Кардамон
  • 1 ч.ч. Кафява захар
  • 100 г Бита сметана
  • 40 г Бадеми
  • 50 г Шамфъстък
  • 40 г Орехи
  • 30 бр. Сини сливи
  • 5 листа Джоджен

Начин на приготвяне

  • 1. Загрейте фурната на 200 С.
  • 2. Разполовете сливите и извадете костилките им. 
  • 3. Счукайте ядките и ги смесете. С тях напълнете сливите, на мястото на костилките. 
  • 4. Поръсете отгоре със захар и сложете за 6-7 минути във фурната.
  • 5. Когато се охладят, върху всяка слива сложете по малко бита сметана. Гарнирайте със свежи листа от джоджен.