Ароматът на печени сливи е един от най-апетитните и завладяващи. В тази рецепта, освен вкусния плод, използваме още няколко съставки от кухнята - смесваме различни видове ядки, а в захарта слагаме кардамон - за още повече аромат. Тези малки допълнения превръщат добре познатия запечен плод в кулинарна фиеста.  

Съставки

  • 1/2 ч.л. кардамон
  • 1 ч.ч. кафява захар
  • 100 г бита сметана
  • 40 г бадеми
  • 50 г шамфъстък
  • 40 г орехи
  • 30 бр. сини сливи
  • 5 листа джоджен

Начин на приготвяне

  • 1. Загрейте фурната на 200 С.
  • 2. Разполовете сливите и извадете костилките им. 
  • 3. Счукайте ядките и ги смесете. С тях напълнете сливите, на мястото на костилките. 
  • 4. Поръсете отгоре със захар и сложете за 6-7 минути във фурната.
  • 5. Когато се охладят, върху всяка слива сложете по малко бита сметана. Гарнирайте със свежи листа от джоджен. 

  • Орехомания
  • Най-младият кулинарен блогър у нас: Есента има вкус на тиква и канела
  • Тиквен пай с ниско съдържание на захар: Рецептата на Блажка Димитрова - Благичка
  • Как да приготвим прозрачен тиквен пай
  • Румяна Босева - Лулуто: На ябълковия пай слагам бележка "Не яж!" - първо трябва да снимам
  • "Храна за мойте канибали" - блогът с вкусотии като кадифена супа от кестени, рачел и тиква
  • 23 снимки на сладки котенца, за когато ви писне от мъките в офиса
  • Защо мечтаем за шоколад, пържола и вино, когато сме под стрес?
  • Невена Жекова с изкушаващи шипков мармалад и шипково вино
  • Ядливият кестен – ароматен дар от природата (Рецепти)