5 начина да приготвите свинско за Коледа и Нова година - поверия и рецепти
На коледната и новогодишната трапеза свинското месо присъства най-често под формата на пържоли, приготвени с гъби и сметана. Друг често срещан вариант е месото, изпечено във фурна с много (воден) лук или капама
Свинско месо и вино - това е празничната конкуренция в България на канелените сладки и горещия шоколад, на които ухаят американските домове. По традиция, в много къщи се отглежда прасе, което се коли и готви в края на коледните пости. Съществуват поверия, свързани със свинете, че те са единствените същества, които могат да бродят в отвъдния свят, защото са неуязвими за злите сили.
Предлагаме ви да изтръскаме старите рецепти от праха и да обновим тефтера с рецептите с няколко нови.
На коледната и новогодишната трапеза свинското месо присъства най-често под формата на пържоли, приготвени с гъби и сметана. Друг често срещан вариант е месото, изпечено във фурна с много (воден) лук или капама.