Бавното приготвяне на свинско в мляко е традиционен италиански метод. Това го прави изключително сочно. Богатството на това ястие е в добре балансираните съставки от цитрус и свеж градински чай. Картофите придобиват изключителен вкус, след като се накиснат в ароматизираното мляко.
Съставки
- 1,5 кг Свинско
- 750 мл Прясно мляко
- 1 бр. Лимон
- 400 г Картофи
- 2 с.л. Олио
- 6 скилидки Чесън
- 40 г Краве масло
- 1 шепа Салвия
- 1 шепа Мащерка
- 2 щипка Индийско орехче
- 2 с.л. Сол
- 2 ч.л. Черен пипер
Начин на приготвяне
- 1. Изберете достатъчно голям съд с капак, който да събере месото и картофите. Сипете олиото и запържете месото от всички страни, докато стане леко кафяво. Преместете го в друг съд. Ако има загоряло, прецедете мазнината.
- 2. В същия съд разтопете маслото на умерена температура. Добавете към него скилидките чесън, листата салвия и мащерката. Гответе за около минута, докато чесънът стане златист.
- 3. Сложете свинското месо в тигана и изсипете и млякото. Добавете лимоновата кора и индийското орехче. Поръсете със сол и черен пипер.
- 4. Наредете картофите около свинското месо така, че да са покрити от млякото.
- 5. Покрийте с хартия за печене и сложете капака. Печете във фурната 1 час и 45 минути или докато млякото не се превърне в кремообразна смес. Предварително загрейте фурната на 160 градуса.
- 6. Най-вкусно е, ако се сервира горещо, направо от тенджерата.