Шоколадовите трюфели (наричат се и бомбички) са чудесен малък подарък за съседи, приятели и колеги.
Просто ги пускате в чаша с горещо мляко и за 1 минута получавате перфектния горещ шоколад – най-предпочитаната напитка през зимата.
Бомбичките се приготвят лесно и забавно. Освен това са по-различни от традиционните коледни сладки, които постоянно се разменят по празниците. Така можете да сте сигурни, че всички ще запомнят вашия подарък.
Просто ги пуснете в млякото, разбъркайте и готово! Колкото по-големи ги направите, толкова по-наситен вкус ще има напитката ви.
Необходими продукти:
2 чаши шоколадов чишс или капки
1 чаша течна сладкарска сметана
1 с. л. захар
¼ ч. л. сол
2 ч. л. ванилова есенция
Всички съставки се разтопяват на водна баня, докато се получи хомогенна смес. Оставете я да изстине. Направете малки топки – около 2 ч. л. от сместа за едната. Подредете ги върху стреч фолио и оставете в хладилника или фризера за 1 час.
Може да добавите различни вкусове – ванилия, лавандула, коняк, за да направите всеки трюфел уникален. Бомбички в смлени бадеми, какао, захарни пръчици или кокосови стърготини ще направят напитката с богата текстура. Дръжте на хладно място.