Шоколадовите трюфели (наричат се и бомбички) са чудесен малък подарък за съседи, приятели и колеги.

Просто ги пускате в чаша с горещо мляко и за 1 минута получавате перфектния горещ шоколад – най-предпочитаната напитка през зимата.

Бомбичките се приготвят лесно и забавно. Освен това са по-различни от традиционните коледни сладки, които постоянно се разменят по празниците. Така можете да сте сигурни, че всички ще запомнят вашия подарък.

Изберете магазин

Разгледай онлайн нашите промоционални брошури

Цените са валидни за периода на акцията или до изчерпване на наличностите. Всички цени са в лева с включен ДДС.
Advertisement

Просто ги пуснете в млякото, разбъркайте и готово! Колкото по-големи ги направите, толкова по-наситен вкус ще има напитката ви.


Необходими продукти:

2 чаши шоколадов чишс или капки

1 чаша течна сладкарска сметана

1 с. л. захар

¼ ч. л. сол

2 ч. л. ванилова есенция

Снимка: yourcupofcake.com

Всички съставки се разтопяват на водна баня, докато се получи хомогенна смес. Оставете я да изстине. Направете малки топки – около 2 ч. л. от сместа за едната. Подредете ги върху стреч фолио и оставете в хладилника или фризера за 1 час.

Снимка: yourcupofcake.com

Може да добавите различни вкусове – ванилия, лавандула, коняк, за да направите всеки трюфел уникален. Бомбички в смлени бадеми, какао, захарни пръчици или кокосови стърготини ще направят напитката с богата текстура. Дръжте на хладно място.