Това свинско печено е страхотно, когато се сервира, нарязано на парчета с дебелина 1,5 см. Гарнирайте го с картофено пюре или печени картофи, зелен фасул и любимите на семейство ви пресни зеленчуци. Може да добавете няколко картофа още при самото печене. 

За тази рецепта ви е нужно обезкостено свинско филе.

Най-добър вкус се получава, когато използвате прясно смлян черен пипер. Ароматът му е много по-различен от този на предварително смления и пакетиран. 

 

 






 

 

Съставки

  • 2 ч.л. Сол
  • 4 скилидки Чесън
  • 1.3 кг Свинско
  • 2 щипки Черен пипер

Начин на приготвяне

  • 1. Застелете тавичка за печене с алуминиево фолио. Върху нея сложете решетка. Сосовете на месото ще се събират в тавичката, без да цапат фурната ви, а фолиото ще предпази тавичката да не загори. 
  • 2. Поставете свинското филе върху решетката. Разполовете скилидките чесън и натъркайте месото от всичките му страни.
  • 3. Поръсете го със сол и прясно смлян черен пипер.
  • 4. Печете свинското за около 40 минути за всеки килограм от месото. 
  • 5. След това го покрийте с фолио и оставете в топлата фурна за още 15 минути.