Това свинско печено е страхотно, когато се сервира, нарязано на парчета с дебелина 1,5 см. Гарнирайте го с картофено пюре или печени картофи, зелен фасул и любимите на семейство ви пресни зеленчуци. Може да добавете няколко картофа още при самото печене.
За тази рецепта ви е нужно обезкостено свинско филе.
Най-добър вкус се получава, когато използвате прясно смлян черен пипер. Ароматът му е много по-различен от този на предварително смления и пакетиран.
Съставки
- 2 ч.л. Сол
- 4 скилидки Чесън
- 1.3 кг Свинско
- 2 щипки Черен пипер
Начин на приготвяне
- 1. Застелете тавичка за печене с алуминиево фолио. Върху нея сложете решетка. Сосовете на месото ще се събират в тавичката, без да цапат фурната ви, а фолиото ще предпази тавичката да не загори.
- 2. Поставете свинското филе върху решетката. Разполовете скилидките чесън и натъркайте месото от всичките му страни.
- 3. Поръсете го със сол и прясно смлян черен пипер.
- 4. Печете свинското за около 40 минути за всеки килограм от месото.
- 5. След това го покрийте с фолио и оставете в топлата фурна за още 15 минути.