Мистериозна дама стъпи на червения килим на тазгодишната Met Gala и веднага обърна всички погледи към себе си. Заради неповторимата пеперудена рокля, с която се появи, тя моментално превзе интернет.

По-късно стана ясно, че името на дамата е Мона Пател – бизнесдама от Вадодара, град намиращ се в индийския щат Гуджарат. Тоалетът, който събра погледите на присъстващите, е наистина изящен. Той е дело на холандската дизайнерка Айрис ван Херпен, която облича и имена като Лейди Гага и Бйорк.

Мона Пател се премества в Съединените щати през 2003 г. и оттогава основава няколко компании, посветени на здравните технологии. През 2021 г. е отличена с наградата Forbes Next 1000.

Снимка: GettyImages/Guliver Photos

Роклята, която спокойно може да се определи като произведение на изкуството, е в телесен цвят и има впечатляващи детайли. Силуетът й обгръща нежно фигурата на Пател и продължава надолу, завършвайки в красив шлейф с набори. Златистите бродирани детайли по целия тоалет също направиха впечатление. Корсетът бе във формата на пеперуда, а красивите животни бяха „кацнали“ и върху ръката на Мона.

За да е още по-голям ефектът пеперудите по ръцете на бизнесдамата се движеха механично сами.

Снимка: GettyImages/Guliver Photos

Визията на Мона Пател бе допълнена от маникюр в златисто, сандали на висок ток също в злато, които бяха украсени с кристали, както и обеци във формата на капка.

Малко след като Пател излезе на червения килим на Met Gala, тя предизвика фурор в интернет, като всички се чудеха коя е тайнствената жена с пеперудената рокля.

Снимка: GettyImages/Guliver Photos

Не след дълго мистерията се разплита, когато един потребител разкрива името на жената и публикува кратък клип на роклята й в Инстаграм.

Още коментари за впечатляващата рокля не закъсняха.

"Роклята се движи! Тя е като рокля с пеперуди с механизъм в тях и, о, прекрасна е. О, боже мой, тя беше страхотна!“, написа потребител в социалните мрежи.

„Тази визия беше най-добрата от най-добрите“, пишат още други, които са останали очаровани от тоалета.

А ето и още малко информация за индийската красавица. Според LinkedIn профила на Мона тя започва обучението си в университета Гуджарат, а по-късно получава магистърска степен със специалност Недвижими имоти и финанси вУниверситета на Флорида.