За четвърта поредна година SOFIA LIVE FESTIVAL ще оживее в сърцето на София. След последното си супер успешно издание през 2023 г. фестивалът, ще зарадва феновете на качествената музика с още по-атрактивна програма, много позитивна енергия и истински фестивален дух. И ако има някой, който може да разкаже най-завладяващо за това предстоящо преживяване, със сигурност е Рут Колева - гост в подкаста "Малки разговори".

Кои ще са бляскавите гости на SOFIA LIVE FESTIVAL и целия разговор чуйте във видеото.

Последвайте ни в канала в YouTube.
Слушайте и в Спотифай.

Запазете си датите - рума) в Борисовата градина ще се случи това чудесно музикално разнообразие, в тиръма на реге, хип-хоп, поп, соул, дъб-степ и още много други. 

"Тази година този фестивал е много емоционален, защото успях след много опити да успея да потвърдя артисти като ATMOSPHERE, DJ SHADOW, SHARON KOVACS, DUB FX, SELAH SUE. А от българска страна имаме Жлъч/Григовор/Гена, BULGARIAN CARTRADER, Heptagram. За това, което е нашият фестивал, това са едни наистина прекрасни артисти."

Тя самата също е участвала като изпълнител на фестивала - "Това промени живота ми и ме формира като артист!"

В България обикновено всички разбираме от политика и футбол и когато има мач, коментарите са –"Що го пусна тоя, как го избрахте оня?" В този дух със сигурност ще има въпроси защо за  SOFIA LIVE FESTIVAL са избрани  точно тези изпълнители и по какви критерии.

Какви са критериите Рут Колева отговаря във видеото. 

"Ние правим нещо, което ни харесва, което считаме, че ще е яко да се случи в нашия град. Билетите се продават много добре, което е доказателство, че това е така. Имаме хора, които пишат от различни държави, които специално ще дойдат за това събитие в България. Това е платформа, на която се представят млади артисти, има обучителна програма, това е мост между изпълнители, ментори..."

Лесно ли е за жена да бъде организатор на фестивали в една доминирана от мъже индустрия като музикалната? Факт е, че в тази сфера наистина работят повече мъже - признава Рут. Дали това й пречи, или напротив, помага й - вижте във видеото.

Организацията на фестивала отнема по-голяма част от времето й, но изпълнителката е на мнение, че когато прави неща, които са й интересни и приятни, те никога не я изморяват.

Засега се е отдалечила от сцената и живите срещи с публиката. Признава, че в момента просто не изпитва желание да бъде на сцената и да е обект на внимание. 

Снимка: Евгений Милов

"От някакво време насам не се чувствам хубаво да ми обръщат внимание. Толкова хора жадуват да са известни. Аз няма потребност от това нещо! Работи ми се. Нещата, които правя страшно много ми харесват! Но вниманието не ми харесва в момента."

Идеята за нов албум отлежава в съзнанието й и вече има доста ясна визия какво нова и различна музика иска да предложи. Кога да очакваме това да се случи - вижте във видеото. 

Рут Колева не е клише! Не че го е разчупила, просто изобщо не влиза в него. Няма да я видите да пее на предизвборни концерти, нито да препоръчва продукти, които не са свързани с музика в профилите си в социалните мрежи. Интересите й обаче са разнородни - от текстове, композиране и фестивали до навлизането на AI в музикалната индустрия. 

Кой проект, оценава като свое най-голямото постижение, и с какво 50 грама лимон я провокораха - гледайте във видеото. 

Още интересно видео съдържание гледайте на LADYZONETV.