"Заминах за конкурса "Мисис Европа" със седем куфара. Бях с много рокли! Носех 6 вечерни тоалета, а този, който беше на финала, е нещо огромно! Използвани са над 100 метра плат за изработването на тази рокля."

Снимка: Евгений Милов

Манита Вартан е популярна сред българи и арменци по света като българската Ким Кардашиян. рез 2022 г. печели титлата „Мисис Интернешънъл“, а последната ценност в колекцията й е короната от конкурса  А скоро  „Мисис Европа“.

Как се чувства като най-красивата мисис в Европа - споделя ни откровено в Малки разговори - Ladyzone.bg

Знаете ли как всъщност протича един конкурс за красота на такова ниво? 

"Шест дни, в които имаше различни активности - конференция на тема домашно насилие, вечер на народите, разходка с яхта по Босфора... И неусетно дойде нощта на галата!"

"Много интересна беше нощта на нациите, в която всяка участничка показа своята родина по интересен начин. Аз представих България чрез кратко видео, в което бях събрала най-красивите места, традиции и типчини неща за нашия етност. На всяка участничка подарихме красиви сувенири, шарена сол и сладко от рози. Така в малко пакетче събрахме трите основни зони на България - Балкана, полето и прекрасното ни Черноморие."

Снимка: Евгений Милов

За конкурса в Истанбул "Мисис Европа" Манита Вартан тръгва със седем куфара. 

Кой изработва тази специална рокля, която й носи победа - вижте във видеото тук.

Като тийнейджър е работила за две модни агенции, но решава да наблегне на образованието си. Печели конкурса за "Мисис България" 2022, който я отвежда и на "Мисис Европа". Как минава нощта й преди конкурса за "Мисис България", какво я вълнува и била ли е неспокойна - вижте във видеото. 

Снимка: Евгений Милов

"Българките са най-красивите жени по света! Вглъбена съм в себе си, не се занимавам с останалите, състезавам се със самата себе си!" - признава тя. 

Дъщеря й е нейната най-голяма любов. Грижите за нея са това, което прави с най-много отдаденост. Признава и че макар и едва на 7 г., е доста по-успешна от нея. Малката Елизабет вече е спечелила над 40 отличия от музикални конкурси в България и чужбина. 

Дали би я подкрепила, ако реши да се явява на конкурси за красота като майка си - вижте във видеото. 

Снимка: Евгений Милов

"Всяка една арменка е и добра домакиня!", твърди Манита. Страстта й към готвенето поставя пред нея ново предизвикателство. тя подготвя и нова книга с рецепти от арменската кухня.

Коя е най-известната любима нейна арменска подправка, как поддържа фигурата си и защо за нея е важно да не се влияе от чуждото мнение - вижте във видеото. 

Снимка: Евгений Милов

Червило или черпак би предпочела - гледайте тук