Практиката един актьор да боядисва лицето си в черно, за да се прави на афроамериканец, от години се счита за обидна и дори расистка, но през последните месеци заклеймяването на звезди, които са го правили, се превърна в истински лов на вещици. Десетки звезди бяха заклеймени, след като изплуваха записи на по няколко десетилетия, в които са боядисвали лицата си. Нещо такова сполетя и звездата от “Чародейките” Алиса Милано… което се оказа изненада за самата нея.

Снимка: Instagram

Причината за обвинението е видео от 2013 г, в което актрисата е с необичайно тъмно лице. Тя обаче никога не е искала да пародира външния вид на чернокож човек, а на риалити звездата Снуки, която е известна с прекалено силния си тен.

Снимка: Getty Images

Алиса Милано побърза да опровергае слуховете, а след това обвини крайнодесните и руския президент Путин, че атакуват най-големите противници на Доналд Тръмп, като самата нея.

Културата на отхвърляне се превръща в оръжие в ръцете на десните/Путин. Вижте кого атакуват и какво е популярно. Не се ли опитват да наранят най-шумните критици на Тръмп? Да. Кампанията по дезинформация започна. Бъдете много внимателни какво публикувате в социалните мрежи. Истината все още има значение.

По подобен начин на жестока критика бяха подложени писателите Стивън Кинг и Джоан Роулинг, които са двамата най-известни критици на Доналд Тръмп в литературния свят: