Не на всеки природата дава перфектни зъби и блестяща усмивка. Как да спрем да се пртесняваме и да превърнем дефекта в ефект - показват много  от холивудските знаменитости. Голяма част от тях не са имали перфектни зъби, особено в началото на кариерата си. Това не им пречи да покажат актьорския си талант и да завладеят хората през малкия и големия екран. 

Том Круз също носи брекети в продължение на 2 години. В началото на актьорската му кариера зъбите му са доста издадени напред. 

Снимка: Getty Images

Стивън Бусеми пък не счита, че кривите и жълти зъби са проблем. Благодарение на характерната си външност, той печели много роли, с които става известен в Холивуд. Заради естествената си усмивка с неправилно подредени зъби, лесно му се получава да влиза в образа на лошия. 

Снимка: Getty Images

Кейт Мос също печели симпатиите на феновете си по цял свят, макар че зъбите й са неравни.

Снимка: Getty Images

Гуен Стефани дълго време е лекувала аномалии при зъбите си. Солистката на група No Doubt е носила брекети, за да коригира реда им. За определен период от време тя дори ги направи част от сценичния си образ. 

Майли Сайръс има т. нар. "гола усмивка". Нарича се така, защото когато се усмихне, от гората част на венците се вижда до 4 мм. Този дефект често се предава по наследство, но не представлява заплаха за здравето на зъбите.  

Снимка: Getty Images

Синтия Никсън от "Секса и града" има леко застъпени предни зъби, а цветът им далеч не е белоснежен. 

Дрю Баримор има същия проблем. Долните зъби на актрисата са доста неравни. 

Според д-р Лилия Кузменкова (естетична стоматология) зъбният емайл променя цвета си през целия живот на човек. Той се влияе от храната и напитките, които консумираме, но най-вече е въпрос на ген и на съответствие с кожата на лицето.