Освен че работят заедно по един от най-култовите сериали на всички времена, актьорът Норман Рийдъс и продуцентът Грег Никотеро, които са познати имена за почитателите на “Живите мъртви”, имат общ бизнес - държат ресторант в Ню Йорк. Заради епидемията от коронавирус обаче, ресторантът в момента е затворен.

Норман Рийдъс и Грег Никотеро
Снимка: Getty Images

Собствениците на “Nic and Norman’s” е трябвало да намерят начин да продължат бизнеса си, за да задържат служителите си на работа. Рийдъс и Никотеро вече започнаха да доставят храна по домовете, но сега превърнаха ресторанта си в магазин за хранителни стоки и продават продукти от първа необходимост.

Освен приготвената в ресторанта храна, клиентите им могат да си поръчат тоалетна хартия и дезинфектант, които се превърнаха в дефицитни стоки през последните седмици. Ресторантът също така ще предлага брашно, ориз захар и други продукти, характерни по-скоро за магазин за хранителни стоки.

Съобщение на официалната страница на ресторанта гласи: “Имаме тоалетна хартия, имаме дезинфектант, имаме сухи храни и имаме зелнчуци. Имаме всичко онова, което сега е трудно да се намери в магазините за хранителни стоки.

Норман Рийдъс с приятелката си Даян Крюгер
Снимка: Getty Images

Актьорът Норман Рийдъс, който след напускането на Андрю Линкълн стана най-високоплатеният актьор в хитовата постапокалиптична драма, сподели: “По този начин ще можем да задържим служителите си на работа и да направим нещо добро за града, който беше толкова добър към нас. Искахме да дадем нещо на обществото и се надяваме, всички да останат здрави и да си помагат.”

До този момент в САЩ има над 160 000 случая на заболели от коронавирус и повече от 2500 смъртни случая. По тази причина президентът Доналд Тръмп нареди всички заведения, барове и ресторанти в страната да бъдат затворени и много от тях се насочиха към доставки по домовете.