Когато за пръв път започна да се излъчва преди около 10 години, постапокалиптичният сериал “Живите мъртви” промени представата ни за телевизионен сериал и доказа, че не само HBO могат да правят качествени поредици. През последните години обаче интресът към сериала започна да намалява и то значително, а сега феновете бяха неприятно изненадани от новината, че няма да могат да видят как завършва 10-ият сезон поне още няколко месеца, заради пандемията от коронвирус.

Американската телевизия AMC, която стои зад изключително успешния сериал, публикува съобщение до феновете: “Настоящите събития направиха невъзможно завършването на постпродукцията на последния епизод от сезон 10. По тази причина настоящият сезон ще завърши след епизод 15 на 5 април. Планираният финал ще бъде излъчен в специален епизод по-късно тази година.”

Снимка: Getty Images

Тази новина идва малко повече от седмица откакто беше обявено, че премиерата на новия сериал в същия свят ще се забави повече от планираното. Сериалът “Живите мъртви: Светът отвъд”, който обещава да ни даде нов поглед към превзетия от зомбита свят, също остана незавършен. Ще се забавят и планираните филми за Рик Граймс.

Снимка: Getty Images

Откакто се появи вирусът, почитателите на сериала често правят паралел между заразата в сериала, която възкресява мъртъвци и коронавируса. Особено когато болницата, в която главният персонаж на сериала се събужда, след като епидемията е станала неконтролируема, беше поставена под карантина заради случаи на коронавирус.