Новината за въвеждането на извънредно положение в България заради пандемията от коронавирус беше съпроводена от паническо презапазяване с огромни количества тоалетна хартия от магазините.

Но, хей, дори холивудската суперзвезда Ейдриън Броуди наскоро беше забелязан да плаща купища тоалетна хартия на касата на супермаркет в Лос Анджелис.

Сигурно вече се чудите колко "много тоалетна хартия" е достатъчно "много тоалетна хартия"? Тук сега на помощ идва специалният калкулатор, наречен "Колко тоалетна хартия?", който изчислява колко тоалетна хартия ще стигне, за да преживеем пандемията от коронавирус.

Калкулаторът представлява семпъл инструмент, с който всеки може да изчисли колко тоалетна хартия ще му е необходима. За целта трябва да посочите с първия плъзгач колко рула тоалетна хартия сте си купили. С втория плъзгач трябва да обозначите колко често ходите до тоалетна и съответно се налага да ползвате тоалетна хартия.

Снимка: iStock

Така, например, ако имате 48 рула тоалетна хартия, и ходите 6 пъти дневно до тоалетната, тя ще ви стигне за поне 128 дни, което са около 4 месеца. Или цели 914% от цялата карантина.

Инструментът има и множество допълнително опции, които моете да настроите за максимално точни резултати.

Много зависи и дали семейството ви не е многочислено, защото това ще доведе в пъти до по-бързото свършване на продукта.

Достатъчно тоалетна хартия ли сте си купили? Преценете сами за себе си и пробвайте калкулатора тук.

Все пак не бъдете егоисти и не купувайте излишно огромни количества тоалетна хартия, за да може всеки лесно да намери продукта в магазина.