Кейт Мидълтън беше наречена „безчувствена“ заради облеклото си. Принцесата на Уелс носеше скъпа копринена риза, докато отправяше послание към британците да дарят средства за деца в нужда.

41-годишната Мидълтън откри годишната кампания на Би Би Си за набиране на средства "Деца в нужда", облечена в копринена риза Lisou Betty Rainbow Print в предварително записан клип.

Синята ризата с буфан ръкави струва 315 паунда или малко над 700 лева, но вече не е налична за закупуване.

"Тази вечер нашата цел е да помогнем на всички деца да бъдат подкрепени, защитени и да им се даде възможност да бъдат най-добрите, които могат да бъдат, което е от решаващо значение за тяхното бъдещо здраве и щастие", казва принцесата на Уелс във видеоклипа. "Изключително важно е да се грижим за ранното детство и затова проектите, подкрепяни от "Деца в нужда", са толкова важни."

"Деца в нужда" на Би Би Си е ежегодна акция за набиране на средства, в която участват множество известни личности, за да съберат пари за деца в неравностойно положение в Обединеното кралство.

Въпреки благородните усилия и намерения на принцесата, критиците побързаха да я нападнат.

"Милиардер открива шоуто "Деца в нужда" по Би Би Си. Призовава обществото за дарения. Липса на съчувствие, @bbc...", пише един от потребителите в социалната мрежа X.

Друг посочва броя на жилищата, които тя и съпругът ѝ принц Уилям притежават, пресмятайки: "И така, Кейт Мидълтън, която притежава множество жилища, току-що се появи в #ChildrenInNeed, кампания, която миналата година събра около 20 млн. паунда. Или с 354 млн. паунда по-малко, отколкото дадохме на кралските особи, за да обзаведат Бъкингамския дворец. Лицемерието е отвратително".

"Познавам семейства на деца с увреждания, които са останали без храна, за да може детето им да се храни. Затова се обиждам, когато Кейт Мидълтън се появява по Би Би Си с риза за 315 паунда."

"Надявам се, че Кейт Мидълтън ще обяви 10-процентно намаление на финансирането на кралското семейство от държавните данъци. Помислете колко много ще се събере за благотворителност!", пише друг потребител на X.

Не всички коментари обаче бяха негативни. Наблюдателни фенове посочиха, че копринената горна дреха е носена и преди от принцесата на Уелс, която често рециклира дрехи от гардероба си.