Прегръщането е естествено, органично, не съдържа пестициди, консерванти и изкуствени съставки. Може да бъде причислено към нещата, които са 100% здравословни за организма ни – не съдържа никакви калории, кофеин и никотин.

Прегръщането е почти перфектно – извършва се без презареждане и батерии, консумира малко енергия, но затова пък крайният резултат зарежда нас самите с много емоции и сили.

За да се прегръщаме не се плащат данъци, няма месечни такси и наеми, не трябва да се сключват застраховки.

Прегръдките могат да бъдат намерени навсякъде без рецепта, всеки може да ги раздава – бедните, богатите, красивите, грозните, слабите, пълните, малките, големите, добрите, дори и лошите хора.

Прегръдките са напълно безплатни. Може би това е причината поради, която някои ги приемат за даденост. Но ако ли пък те струваха много пари, то ние хората със сигурност щяхме да направим всичко възможно да можем да си купуваме достатъчно от тях, нали?

Прегръщането е здраве. То подпомага имунната система и организма, лекува стрес и депресия, освежава, подмладява и няма неприятни странични ефекти. Прегръщането действа като наркотик, затова трябва да внимаваме да не се пристрастим.

Възрастните хора обожават да прегръщат сладки, малки бебета. И го правят постоянно – във всеки удобен момент. Но възрастните хора не се прегръщат един друг често. Причината за това е учудващо проста – те обичат да прегръщат повече бебета, защото шансът да бъдат отхвърлени е минимален.

Научни изследвания са доказали, че:


За да оцелее, всяко човешко същество се нуждае от поне четири прегръдки на ден.

За да поддържа тонуса си на ниво и здравето в отлично състояние му трябват поне осем прегръдки.

За да се превърне в по-добър човек всеки от нас трябва да получи и даде общо 12 прегръдки на ден.