Четири години преди да научи, че самата тя ще мине на химиотерапия, Кейт Мидълтън снима едно красиво, малко момиченце. Мила е на химиотерапия заради левкемия и попада във фотографския проект на Кейт Мидълтън Hold Still. На него тя изпраща целувка през кухненския прозорец на стоящия отвън неин баща.

При визитата си в Шотландия година по-късно Кейт Мидълтън разтопи сърцата на много хора по света, като се появи с бонбоненорозова рокля на ME+EM на срещата си с Мила.

Снимка: Getty Images

През август 2020 г. Кейт Мидълтън разговаряла по телефона с Мила и майка й Линда. Тогава херцогинята обещала на момиченцето да облече рокля в любимия й розов цвят, когато имат възможност за среща. По-късно Кейт спазва обещанието си и за голяма радост на Мила и родителите й, се появи с розова рокля. 5-годишното момиче също било от главата до петите в този цвят.

„Много ми харесват роклята и обувките ти!“ - й казва тогава Кейт. Среща на истински дами!
По онова време обаче, една от тях няма и представа, че съдбата ще я постави пред ново предизвикателство. 

Сега на осем години и в ремисия, Мила изпрати емоционално послание на принцесата:

"Бъдеш смела, защото аз бях смела, и се бориш с болестта, както аз се борих".

Момиченцето е било подложено на химиотерапия за лечение на левкемия и по време на локдауна беше отделено от баща си, тъй като той е трябвало да продължи да работи и не е могъл да рискува да внесе Covid в семейния дом.

Снимка: Getty Images

Новината, че Кейт Мидълтън е болна от рак трогна хиляди по целия свят. Принцесата на Уелс направи специално видео обръщение, в което сподели, че е научила страшната новина след тежка коремна операция през януари.

Снимка: Getty Images

"По това време се смяташе, че състоянието ми не е раково“, казва тя в клипа, заснет в замъка Уиндзор.  „Операцията беше успешна, но изследванията след това показаха наличие на рак. Моите лекари ме посъветваха да се подложа на курс на превантивна химиотерапия и сега съм в ранните етапи на това лечение."

Кейт е в ранните етапи на лечението и се справя със смелост и решителност.

Принцесата на Уелс започна превантивна химиотерапия. Какво представлява тя и колко ефективна може да бъде?

Химиотерапията може да бъде адювантна и неоадювантна. Адювантна (превантивна) химиотерапия се назначава след операция, а неоадювантна се използва преди оперативно лечение. В първия случай тя има за цел да предотврати появата на нови ракови клетки, а във втория да намали размера на тумора, което прави операцията по-ефективна.