На 25 януари вечерта Кейт Мидълтън и принц Уилям поздравиха медици от Шотландия за техните усилия в борбата с коронавируса. Датата не е избрана случайно, защото това е т.нар. Вечер на Бърнс (Burns Night) – празник, с който в Шотландия отбелязват годишнината от рождението на поета Робърт Бърнс (1759-1796).

Херцогинята на Кеймбридж привлече вниманието с дреха на дизайнера Емилия Уикстед, която е носила на коледния обяд в Бъкингам през 2019 г.

Модните експерти коментират, че има неписано правило, според което червено шотландско каре (тартан) се носи само през декември и най-вече около коледните празници.

„Стилът на Кейт е като за коледна картичка, но явно правилата съществуват, за да бъдат нарушавани. Херцогинята отдава почит на шотландското каре и така вероятно дава началото на модна революция“ – коментира списание „Пийпъл“.

Кейт Мидълтън често включва тартан в гардероба си, когато посещава Шотландия. През декември тя носеше такъв шал, когато с принц Уилям посетиха Единбург по време на обиколката си с влак из Великобритания.

На 9 януари Кейт Мидълтън навърши 39 години. Миналата седмица тя смени прическата си и сега е с права коса. Списание „Хелоу“ отбелязва колко дълга всъщност е косата на Кейт и добавя, че любимите й перлени обеци са на Simone Rocha.