Бившият олимпийски шампион Брус Дженър, който преди 6 години разкри, че е жена и се прекръсти на Кейтлин, тази седмица официално обяви, че влиза в надпреварата за губернатор на щата Калифорния.

„Включих се“, сподели Кейтлин. „Калифорния си струва да се борим за нея.“

„Калифорния е моят дом от близо 50 години“, написа Кейтлин Дженър на сайта си. „Дойдох тук, защото знаех, че всеки, без значение от произхода им или на какъв етап са в живота си е, може да превърне мечтите си в реалност.“

Снимка: Getty Images

Като Брус Дженър, Кейтлин Дженър спечели златото на Олимпийските игри през 1976 г. и счупи световния рекорд.

Снимка: Getty Images

През 1991 г. Брус Дженър се ожени за Крис Кардашиян – бивша съпруга на известния адвокат Робърт Кардашиян и майка на бъдещите топ инфлуенсърки Клои и Ким Кардашиян. Брус Дженър също така е баща на инфлуенсърката Кайли Дженър, която през 2020 г. беше обявена за най-младата милиардерка в света.

През 2015 г. Брус Дженър обяви, че се определя като жена, започна процедура за смяна на пола и промени името си на Кейтлин Дженър. Бившият атлет разкри, че още като дете се е обличал с женски дрехи и през годините многократно се е появявал на обществени места, заемайки женския си облик, без никой да разбере.

Снимка: Getty Images

Въпреки че се определя като жена, Кейтлин Дженър е привлечена от жени и по тази причина има три брака зад гърба си.

Кейтлин Дженър няма да е първата трансжена, която опитва да поеме такъв пост. През 2018 г. транссексуалната Кристин Холквист беше номинирана за губернатор на Вермонт. Ако спечели обаче, Дженър ще е първият транссексъален губернатор в САЩ.