Лупита и Кармен Андраде са сиамски близначки и през целия си живот са свързани и правят всичко заедно. 22-годишните сестри, които са родени в Мексико, но са израснали в Кънектикът, споделят общ таз, репродуктивна система, черен дроб и кръвообращение. Всяка от тях има по един крак, като Кармен контролира десния, а Лупита – левия.

Как се справят с обикновени ежедневни дейности като обличане и шофиране, как решават с кого да се сприятелят и как едната има приятел, а другата – не, за всичко това сестрите разказаха наскоро пред Today.com.



Когато се раждат, докторите казали на родителите им, че ще живеят едва няколко дни, но двете опровергават всички медицински теории. Близначките споделят, че никога не са се опитвали да направят операция, която да ги раздели, тъй като тя може да бъде фатална за едната от тях, а дори и за двете. Като бебета преминават през редица курсове физиотерапия, за да се научат да седят и да работят в синхрон с краката си, като първите си стъпки правят, когато са на 4 години.



И двете сестри имат по две ръце, но само по един крак, което означава, че Кармен, която контролира десния крак, трябва да шофира.

"Не всичко е цветя и рози. Изправяли сме се пред много предизвикателства, но имаме страхотен живот", казва Кармен. "Ходим на филми и концерти, споделяйки една седалка, и пътуваме със самолети. Миналата година отидохме в Калифорния, а също така сме летели до Тексас.“



Макар да са физически заедно през цялото време, двете са намерили начини да прекарват време и поотделно.

"В такива моменти използваме различни устройства и правим нещо свое. Аз съм на лаптопа си, за да пиша домашни, а Лупита си слага слушалките и слуша музика или използва телефона си“, казва още Кармен.

Една от трудностите, свързани със срастването, е да се намерят дрехи, които да пасват на тялото им. За щастие, тяхна съседка шие специални ризи и рокли за тях, откакто са на пет години.

"Имаме един и същ стил, но сме се опитали да имаме свои собствени отличителни визии. Обикновено косата ни не е с еднаква дължина“, разкрива Кармен.

Близначките са различни що се отнася и до любовния им живот – Кармен има приятел, а Лупита твърди, че е асексуална.

През октомври 2020 г. Кармен среща с Даниел в сайт за запознанства и двамата се влюбват.

„Веднага разбрах, че Даниел е различен, защото не започна с въпрос за състоянието ми" - разказва тя.

"Заедно сме от две години и половина и обсъждаме да се сгодим, но първо искаме да живеем заедно".


Връзката със сиамски близнаци си има своите предизвикателства, но Кармен казва, че Даниел и сестра ѝ "се разбират много добре" и че дори понякога остават да си говорят, след като тя заспи.

Тя добавя, че се опитва да "измисля компромиси", когато ходи на срещи с Даниел, за да ги направи по-приятни за сестра си Лупита, която е принудена да ходи с нея, като ѝ позволява да избира къде да се хранят или какво да правят.


Двете са много активни в социалните мрежи и без притеснения споделят снимки и истории от ежедневието си. Не обръщат внимание на недоброжелателите.

„Задават ни много често въпроси за секса, как ходим до тоалетна и неща от този сорт. Но запомнете – ние не сме просто сиамски близнаци, преди всичко ние сме хора.“

И Кармен, и Лупита се интересуват от ветеринарна медицина, но са избрали да учат различни специалности.

Вижте във видеото как протича Фествала на близнаците във Франция: