През 1984 г. излиза филмът „Приказка без край“, който днес се счита за класика. Още тогава, въпреки недоволството на автора (всеки, който е чел книгата и е гледал филма ще разбере защо), филмът постига огромен успех. Особено малката Тами Стронак, която играе ролята на Детската царица. Но вместо да продължи с кариерата си, Тами слага край и не се появява на екран повече от 20 години след. Всъщност трябва да минат почти 40 години, за да се насочи към голям проект. И причината не е никак приятна.

Снимка: Getty Images

Във филма Тами играе магическото същество, известно като Детската царица – неостаряващата господарка на Фантазия. Именно на нея трябва да помогнат главните герои – Атрею и Бастиян, за да спасят и загиващия магически свят.

Нито родителите ѝ, нито самата Тами имат намерение тя да става голяма звезда. Майка ѝ и баща ѝ дори я карат да обещае, че след като приключи със снимките за филма, ще се върне на училище и животът ѝ ще продължи нормално. За нейна изненада животът ѝ никога вече не е същият.

Неочаквано някои възрастни мъже приемат 12-годишното дете като секссимвол и започват да я причакват пред дома ѝ и да опитват да се срещат с нея. Това ужасява малкото момиче до степен да не иска да излиза.

Когато става малко по-голяма, се появяват филмови продуценти, които се надяват да се възползват от този аспект на славата ѝ и предлагат Тами да се снима във филми с разголени сцени.

В крайна сметка родителите ѝ решават, че единственият начин да сложат край на това е да прекратят актьорската ѝ кариера изцяло.

Родителите ми просто не ги биваше да бъдат агенти“, сподели 48-годишната Тами Стронак в интервю за сайта „Vice „. „Не ни трябваха парите и определено не ни трябваше славата. Струва ми се, че ако бяхме заминали за Лос Анджелис и бяхме опитали да намерим проекти, щяхме да успеем, но не искахме да се нагърбваме с това като семейство.

През следващите години Тами се насочва към танците, създава свой танцов кръжок и също така преподава йога. Тя има и още няколко съвсем малки участия в телевизионни филми и сериали, но нищо съществено, че да може да каже, че се е върнала към актьорството.

Чак през 2019 г., когато гледа третия сезон на сериала „Странни неща“, Тами си спомня за дните си като актриса. Това я подтиква да мисли отново в посока на актьорската игра и със съпруга ѝ се захващат с проекта „Мъж и вещица“.

„Ден 2 от снимането на „Мъж и вещица“, сподели тя в Инстаграм снимка със съпруга си.

„Това ще бъде модерен филм, няма да се опитваме да го направим да изглежда като нещо от 80-те“, разкри тя. „Най-важното е разказването на качествена история.“

Освен Тами и съпругът ѝ Грег Штайнбърнър във филма ще участват още Шон Остин и Кристофър Лойд.