Юлия Навалная публикува видео, с което коментира смъртта на мъжа си Алексей Навални.

"Преди три дни Владимир Путин уби съпруга ми Алексей Навални.

Путин уби бащата на децата ми, моят най-близък и любим човек, но Путин също така лиши и вас от Навални.", казва тя.

"През всичките тези години бях до Алексей: независимо дали са избори, митинги, домашни арести, обиски, пак арести, затвори, отравяне, и отново митинги, арести, затвори...", продължава Юлия.

Тя описва условията, в които е живял Навални в затвора - "Килия от 6 кв. м., дупка в пода вместо тоалетна, заковано за стената легло, чаша, книга и четка за зъби. Нищо друго."

"Знаем защо Путин уби Алексей. Скоро ще ви разкажем всичко. Със сигурност ще разберем кой точно и как е извършил това престъпление. Ние назоваваме имена и показваме лица.", обещава Юлия.

"Трябва да използваме всяка възможност да се борим срещу войната, срещу корупцията, срещу несправедливостта. За честни избори и за свобода на словото. Бийте се, за да си върнете страната. Русия - свободна, мирна, щастлива - красивата Русия на бъдещето, за която съпругът ми толкова силно мечтаеше.", казва Юлия.

"Искам да живея в такава Русия. Искам децата на Алексей и аз да живеем в нея. Искам да я изградя заедно с вас - точно както си я е представял Алексей Навални. Невъобразимата жертва, която направи, може би не е била напразна. Борете се и не се предавайте. Аз не се страхувам - не се страхувайте и вие.", завършва Юлия.

Все още не е ясно къде е тялото на Алексей Навални - вече трети ден майка му не може да получи достъп до него.