Принц Хари и Меган Маркъл наскоро посетиха Британска Колумбия, където се потопиха в зашеметяващите природни пейзажи и богатата културна палитра на региона. Двойката се отдаде както на приключения, така и на спокойствието, което им поднася природата.

Снимка: Getty Images

По време на приключенията им годежният пръстен на Меган – елемент, който често липсва в последните изяви на двойката в публичното пространство, отново привлече вниманието.

Наред с тази ценна емблема на тяхната обвързаност, Меган носеше два други пръстена с дълбока сантиментална стойност, които предизвикаха любопитство.

Експертите от британския търговец на дребно Стивън Стоун хвърлиха светлина върху значението и стойността на тези три бижута, всяко от които символизира важни етапи и лични истории в живота на двойката.

Пръстен символизиращ вечността – стойност: 100 000 долара

Снимка: Instagram

Пръстенът на Меган, видян за първи път на церемонията Trooping the Colour през 2019 г., оттогава е обект на интерес. Той е подарък от принц Хари в чест на първата годишнина от сватбата им, този пръстен е нещо повече от обикновено украшение. Пръстенът по уникален начин отбелязва тяхното семейство, като в долната му част дискретно са вградени безконфликтни диаманти и рождените камъни на Меган, Арчи и Хари – съответно маслиненозелен перидот, зелен изумруд и син сапфир.

Тези камъни не са само за декорация, а носят своята символика: сапфирите – за защита, перидотите – за овластяване, а изумрудите – за обновяване и любов, отразявайки дълбоките връзки в семейството им.

Годежен пръстен – приблизителна стойност: 150 000 долара

Годежният пръстен, с който принц Хари предложи брак през 2017 г., има богата история, тъй като той първоначално включваше лента от жълто злато. Меган по-късно го усъвършенства, за да включи лента с диаманти. Хари лично се зае с преправянето на пръстена, като в центъра му постави диамант с възглавничка от Ботсвана – страна, скъпа за двойката и известна с добива на диаманти.

3-каратовият камък с изключително качество, е заобиколен от два по-малки диаманта от колекцията на принцеса Даяна, което допълнително увеличава сантименталната и паричната му стойност.

Сватбена халка – приблизителна стойност: 12 700 долара

Снимка: Instagram

Хари подари на Меган сватбена халка от уелско злато – кралска традиция, започната от кралицата майка през 1923 г. и подарък от покойната кралица Елизабет II. Изработен от Cleave & Company, същото бижутерско предприятие, отговорно за годежния пръстен на Меган, този пръстен символизира приемствеността на кралските обичаи и ангажимента на двойката един към друг.

Подарен ѝ от принц Хари по случай първата годишнина от сватбата им, диамантеният пръстен за вечност на Меган излъчва блясък с включените в него камъни перидот, изумруд и сапфир - представляващи рождените камъни на Меган, Хари и Арчи.

Сантименталното значение на включването на рождените камъни на семейството им го прави ценен избор от принц Хари. Предвид изискания дизайн и сантименталната му стойност е оценена на около 80 000 паунда.

През 2017 г. принц Хари предложи годеж на Меган със зашеметяващ пръстен с три камъка, украсен с диаманти от колекцията на принцеса Даяна. По-късно Меган направи промени в пръстена, като замени лентата от жълто злато с деликатна диамантена павирана лента.