„В 7 ч. сутринта тя си съблече блузата за сън и се оплака, че етикетът я боцка. Около обяд обаче започнаха симптомите!" Джесика Калвило е майка на 9-годишно момиченце, ухапано от кафяв паяк - история, заради която и двете попадат като във филм на ужасите.

В началото Адалин (9 г.) усетила боцване по ръката си, но нито тя, нито майка й обърнали внимание на случилото се. Момиченцето отишло на училище, но малко по-късно усетила болка силна болка в областта на подмишницата си.

„Кожата на Адалин беше бледа и лепкава, а устните ѝ - лилави. Тя просто трепереше“, споделя майка й пред People. 

В Спешното отделение тя обяснява всички симптоми, които има детето й.

„Обясних им какво се е случило, както и че подозирам, че убождането на ръката ѝ всъщност е ухапване от паяк, защото кафявият паяк отшелник е много разпространен в района, в който живеем“, споделя майката.

След първичния преглед медицинските сестри решили, че това е безобидно убождане, а температурата е заради вирус или COVID-19. „Аз съм майка, която се страхува за детето си. Исках само някой да ми помогне, а имах чувството, че никой не се интересува достатъчно, за да го направи."

След като майката настоява да получи информация за признаците, за които да внимава, в случай че става дума за нещо по-сериозно, двете напускат болницата. В рамките на няколко часа симптомите на Адалин се влошават.

„Беше около 5:00 ч. сутринта, т.е. около 12 часа по-късно. Дъщеря ми не беше мигнала цяла нощ!“, разказва майката. Когато Адалин отишла в банята, открила ужасяващо количество кръв.

След връщането им в болницата, лекарите потвърдили, че причината е ухапване от кафяв паяк. Сле дуказване на първа помощ. детето било преместено в детска болница за по-нататъшно наблюдение.

Симптомите, които проявява Адалин, се срещали при по-малко от 1 процент от хората, ухапани от кафяв паяк.

Адалин прекарва 6 дни в болницата.

„Тя беше под грижите на хирург, лекар по инфекциозни болести, пластичен хирург, хематолог, ортопед и нефролог. Наложи се да й бъде прелята и кръв."

Лечението й продължава общо 76 дни. 

Успешно излекувана и щастлива, Адалин заявява:„Вече мога да правя всичко, което искам!"

9-годишното момиче знае, че е отличен боец. По-късно е избрана в отбора на звездите по софтбол. 

Инциденти се случват. Как момиче оцеля след като беше ударено от мълния - вижте във видеото