20 юни е най-щастливият ден в годината за Ема Смит, тъй като и трите ѝ деца имат една и съща рождена дата - въпреки че са родени в различни години. Лекарите й казали, че никога няма да забременее, но 7 години по-късно тя разбива всички медицински предположения, като успява да роди цели 3 деца. Шансът това да се случи бил 1 към 133 хиляди.

42-годишната Ема от Обединеното кралство споделя за мъката да гледа как всички около нея се радват на деца, докато тя се борела със зъби и нокти да забременее.

"С мъка гледах как приятели и членове на семейството ми имат деца, твърдо убедена, че никога няма да дойде моят ред", заявява Ема, която страда от ендометрит, пред SWNS.На 20 юни 2016 г. тя и партньорът ѝ Дейв Майкок, на 39 г., посрещат първото си дете – син на име Алфи Джеймс, който сега е на 7 г. Първото дете за семейството се оказва истинско „чудо“.

Двойката има още 2 сина, които се раждат на същата дата – 20 юни. Джеси Джо е на 4 години, а най-малкият член на семейството се ражда преди малко повече от месец и получава името Арли Джей.

Снимка: William Lailey/SWNSИ трите деца на двойката са „бебета на дъгата“ – термин, който се използва за деца, родени след спонтанен аборт или след загуба на новородено.


"Това е истинско чудо, вълшебно е и ние се чувстваме благословени“, коментират щастливите родители.

На 18-годишна възраст Смит е диагностицирана с ендометрит и тогава лекарите я съветват да започне да прави опити за семейство веднага, за да има по-големи шансове за деца.

Ендометритът е възпаление на лигавицата на матката. Състоянието може да затрудни зачеването и да наруши нормалното протичане на бременността.

42-годишната жена е претърпяла 10 операции в опит да отстрани образуванието от матката си, но то винаги се е връщало и дори е ставало по-"агресивно". Преди да посрещне Алфи, тя претърпява спонтанен аборт.Относно общата дата на раждане и на трите им деца Ема споделя, че никога не са планирали нищо.

Смит, която работи като организатор на събития, вече е започнала да мисли за общи празненства за рождените дни на децата си."Това е като да имаш две Коледи през годината!“, добавя майката и се шегува: „Мисля, че определено бихме могли да направим четвърто бебе, което да е момиче и да се роди на 20 юни догодина. Но Дейв каза, че слагаме край на бебетата!“

Вижте във видеото техники за безболезнено раждане: