Майка е наречена „чудовище“, защото е решила да премахне родилния белег на бебето си с лазер. Тя твърди, че го е направила, за да помогне на детето си.

33-годишната Брук Аткинс от Голд Коуст, Австралия, ражда второто си дете преди 6 месеца – момченце на име Кингсли.

Скоро след появата й Брук и партньорът й – 27-годишният Кевън Уолъс, забелязали, че половината от лицето на сина им е покрито с голям белег – родилно петно или още наричано „портвайн петно“.Родилните петна обикновено са безвредни, но ако са на лицето, особено над окото, те могат да бъдат свързани с глаукома и синдрома на Стърдж-Вебер. Това може да доведе до припадъци и други увреждания, докато глаукомата може да причини слепота.Малкият Кингсли бил диагностициран и с двете.Портвайн петната обикновено са прогресивни, което означава, че с течение на времето ще се променят и потъмняват - казва Брук, която е майка и на двегодишната Амарни."Те могат да придобият вид на "калдъръм", с изпъкнали подутини, има и риск от съдови кръвоизливи, при които има опасно кървене.“

Когато петното достигне този стадий, често е много трудно да се лекува, а лазерът почти не оказва влияние, тъй като кожата вече е твърде увредена.

Това кара младата майка да реши да използва лазер за петното на Кингсли, което е единственият начин за лечение на този вид родилни петна.

'Когато се роди, ни насочиха към дерматологичното и съдовото отделение на детската болница в Куинсланд, където организираха първото лечение и обясниха по-подробно защо лазерът би бил важен“, разказва още Брук Аткинс.

Целта на лазерните процедури не е да се премахне родилният белег, а да се поддържа кожата здрава, за да се предотврати по-нататъшно увреждане от областта.Но изборът за лечение на белега е заклеймен от троловете в TikTok, които според Брук я наричат „чудовище“, след като тя споделя пост за това.Някои от коментарите в приложението не звучат никак окуражаващо:

"Не мисля, че бих могла да направя лазер на бебето си".

"Този родилен белег едва се вижда, това, което му правиш, е ужасно, то е повече за теб, отколкото за него".

"Майка с промит мозък прави детето си несигурно още щом излезе от утробата", коментира друг потребител.Разбира се, има и положителни коментари, които насърчават майката да проведе лечението, смятайки, че тя е достатъчно компетентна, за да реши кое е добро за детето й.

"За щастие, на всеки отрицателен коментар имаше 100 положителни, така че това помогна много! Последните шест месеца бяха изключително трудни за нас и четейки тези коментари, всъщност ни боли - това е последното нещо, от което се нуждаем, от преценка от хора, които не разбират състоянието на децата ни“, казва майката относно зложелателите.

33-годишната Брук споделя още, че семейството е твърдо решено да се бори с петната и последствията от тях, като отбелязва, че за последните 6 месеца те са посетили над 20 пъти болница, над 10 различни специалисти и лекари са прегледали бебето, направени са 3 ядрено-магнитни резонанса, ултразвук, изследвания на слуха, 2 операции, 2 лазерни лечения и са поставени 3 диагнози.

Вижте как едно 6-годишно момче се бори с диагнозата таласемия: