Майка, пътувала до Мексико за поставяне на гръдни импланти, умира след заразяване с гъбичен менингит.

Кристал Вилегас прекарва последните четири месеца от живота си в болница в Тексас, борейки се с инфекцията, съобщава местната медия ValleyCentral. Тя е на 31 години.

Според Центъра за контрол и превенция на заболяванията на САЩ гъбичният менингит е рядка и животозастрашаваща инфекция, която причинява подуване на областите около главния и гръбначния мозък. Това може да се случи по време на медицински процедури, ако не се спазват стриктно практиките за контрол на инфекциите.

Кристал от Тексас, която е майка на три деца, пътува до Матаморос, в щата Тамаулипас, Мексико, от другата страна на границата, за да спести пари за козметичната операция.

Майката инфлуенсър или както са по-известни в социалните мрежи - "мамафлуенсър" - се оперирала в клиниката River Side в Матаморос и само три седмици по-късно започнала да изпитва изключително болезнено главоболие, разказва тя пред ValleyCentral през юли.

Местната медия съобщава, че по време на разговора с Вилегас тя е била с тръба в главата за източване на течности и намаляване на налягането, а говорът ѝ е бил неясен, но тя все пак е искала да запознае хората с опасностите, които са я поставили в това положение.

"Наслаждавайте се на живота, не се притеснявайте за това как изглеждате. Цялото това нещо с промяната на начина, по който изглеждаме, не си заслужава”.

31-годишната жена е починала преди седмица, съобщава нейният съпруг Хуан Тапиа с трогателен пост във Фейсбук.


"Тя се бори упорито в продължение на 4 месеца и отказа да се предаде, и въпреки че загуби битката с тази смъртоносна болест, спечели нещо много по-голямо. Моята Кристал получи своите ангелски крила", пише той.

"Чрез всичко това осъзнах колко велика и специална си била наистина, знам, че си докоснала толкова много сърца и животи и това е очевидно с количеството любов и подкрепа, които получи", добавя Тапиа.


Според официални дании майката е деветият американец, който умира от гъбичен менингит, след като е бил подложен на процедури с епидурална анестезия в Матаморос. Длъжностните лица идентифицираха River Side Surgical Center и Clinica K-3 като клиниките, свързани с епидемията, като и двете бяха затворени на 13 май.

На 11 май Агенцията за обществено здраве в уведомила мексиканските власти за епидемията, свързана с клиники за козметична хирургия, и освен двете вече затворени клиники се разследват още 10.

Вижте във видеото за безопасната красота, гръдните импланти и пластичната хирургия: