Жителите на Ню Йорк успяха да се насладят на невероятно красива двойна дъга на паметна дата за мегаполиса – на 11 септември 2023 година се навършиха 22 години от атентатите срещу кулите близнаци на Световния търговски център, в които по официални данни загинаха 2977 души.

Мег Уол, жителка на Голямата ябълка, заснема спиращите дъха цветове, озаряващи небето, от прозорците на апартамента си в Горен Ийст Сайд в понеделник след следобедна гръмотевична буря.

"Най-лудото нещо, което съм виждала през живота си", написа Уол под клипа, който веднага стана популярен и бързо събра милиони гледания.

Във видеото двете дъги се простират над центъра на Манхатън, като една от тях изглежда се появява близо до самия Световен търговски център.

Мнозина останаха развълнувани от зашеметяващата гледка и заявиха в коментар под клипчето, че не е случайно, че двойните дъги се появяват именно на 11 септември.

Снимка: Getty Images

"Чувствам го като послание към всички, които все още са тук. Светът може да бъде красив, дори по време на траур и скръб", заяви един от тях.

„2 дъги на 22-рата годишнина!“, коментират още потребителите.

Според други, дъгите са знак, че жертвите от 11 септември бдят над своите близки.


"Те бдят над нас", заяви втори човек. "Чуват виковете ни. Това е обещание, че небето е истинско. Красиво."

Репортерът на CNS News Нанси Чен също успява да заснеме природното явление и го описва като "най-ярката дъга, която съм виждала през живота си - и то двойна."


В понеделник сутринта политици, служители на службите за бързо реагиране и роднини на загиналите се събраха на "Кота Нула", за да отбележат 22-рата годишнина от атентатите.

Имената на всички 2977 мъже, жени и деца, загинали в този мрачен ден, бяха прочетени на глас, което вече се превърна в ежегодна традиция.

Вижте във видеото как изглежда Червни връх от птичи поглед: