В Бруней празнуват сватбата на 36-годишната принцеса Фадзила цяла седмица. През това време булката смени няколко впечатляващи рокли, традиционни носии и бижута. 

Принцеса Фадзила Любабул е 9-ото от 12-те деца на султана на Бруней и втората му съпруга Мариам Абдул Азис.

75-годишният милиардер Хасанал Болкиах е смятан за един от най-богатите хора в света. Той е организирал за дъщеря си едно наистина грандиозно тържество.

Състоянието му се оценява на 20 милиарда долара.

Той също така е министър-председател на страната си и заема редица други държавни постове. Качва се на престола през 1967 г. и се жени за първата си съпруга, кралица Салех, през същата година. Двойката, която има шест деца, остава женена, въпреки че султанът по-късно се жени и развежда с две други жени. Сред тях е и майката на Фадзила - Мариам Абдул Азиз. Тя е бивша стюардеса от брунейско-японско-шотландски произход.

За избраника на принцесата не се знае много.

Това е Аванг Абдула Набил Махмуд Ал Хашеми. Един от местните таблоиди го описва като "красив чужденец". 

Годежът на двойката беше обявен в изявление на двореца на 31 декември.

Сватбените тържества започнаха на 16 януари с церемония, на която султанът официално благословил влюбените.

След това е имало религиозната част на брачната церемония в джамията "Омар Али Саифудиен". Младоженците са произнесли своите обети пред група мъже, сред които е бил и султанът, като представител на дъщеря си на сватбата.

Церемонията е била отбелязана със салюти от 17 оръдия.

Празненствата са продължили с церемония в голямата позлатена зала на кралския дворец.

В деня на сватбата булката е била придружавана и от брат си, 30-годишния принц Матин, който е звезда в социалните медии с над 2 милиона последователи в Instagram. Именно той е направил сватбата на сестра си публично достояние, споделяйки поредица от снимки от тържеството.

По време на тържествата булката и младоженецът обикновено се появяват в еднакви бродирани брокатени тоалети. Младоженците са демонстрирали бели, червени и сиви ансамбли от разкошни блестящи материи.

Булката е носела традиционни забрадки, фини дантели и диадеми.

Принцеса Фадзила е учила в университета "Кингстън" в Лондон. Там се дипломира през 2008 г. със степен по международни науки. През 2015 г. получава магистърска степен по бизнес администрация от Hult International Business School. Става известна като капитан на националния отбор по нетбол и води Бруней в международни състезания.