В края на лятото инициативата „София диша” направи ул.”Иван Шишман”  пространство за „полезни” забавления (без автомобили), а няколко поредни недели - празник за всички.

Сега имаме нова възможност да присъстваме на продължението на идеята, която се нарича "София диша... по Коледа".

В дните между 9 декември и 3 януари в район „Средец” – на ъгъла между бул. „Витоша” и ул. „Парчевич” можем да се позабавляваме (въпреки студа и всички други обстоятелствени неприятности) със „София диша по Коледа”.

На това място ще бъде изградена сцена, на която всеки ден ще се провеждат културни програми с изпълнители и формации от читалищитата и училищата в района, и не само. Освен тях, на сцената ще се качат и звезди от българския шоубизнес.

Като част от същата инициатива, по протежението на булевард „Витоша”, ще бъдат разположени 12 шатри, от които ще можете да си купите коледни сувенири, лакомства и играчки. Освен това за радост на децата, ще има и специален ретро трамвай, в който те ще слушат тематични песнички, приказки и ще се радват на празнична атмосфера, тъй като возилото от миналия век ще бъде специално украсено за целта.

Началото на прекрасния коледен фестивал ще бъде сложено на 9.12 в 11 часа сутринта и на него ще присъстват Христо Ангеличи – зам.кмет на Столична община и  Маргарита Гутева – кмет на район „Средец”.

В следващите дни ще има още: изложби на известни български художници, на деца от студио „Пластична живопис”, които ще правят портрети на желаещите минувачи и други изненади.