Актьорът Сам Нийл разкри, че е диагностициран с "агресивен" неходжкинов лимфом. 75-годишната звезда от "Джурасик парк" е диагностицирана с рак в трети стадий през март 2022 г. и тогава си помислил: "Болен съм, умирам".

Неспособен да работи, той започва да пише, за да отвлече вниманието си и да "си дам причина да преживея деня", разказа звездата от „Джурасик парк” пред Би Би Си.

В новата си мемоарна книга "Казвал ли съм ви някога това?" той разказва за болестта си и за близо 50-годишната си кариера в киното.

Нийл за първи път забелязва, че има бучки във врата си по време на рекламното турне за "Джурасик свят: Доминион" миналата година.

Когато лекарите му казали какво не е наред, той споделил, че реакцията му била "доста флегматична", но това го накарало "да си направи равносметка".

"Помислих си, че трябва да направя нещо, и си казах: "Да започна ли да пиша?", казва той.

"Не мислех, че имам материал за книга в себе си, просто си помислих, че ще напиша няколко истории. И установих, че това все повече ме увлича. Година по-късно не само написах книгата, но тя излезе за рекордно кратко време", споделя той.

Сам Нийл играе палеонтолога д-р Алън Грант във филма "Джурасик парк" от 1993 г., а по-късно се превъплъщава в тази роля няколко пъти.

"Подозирам моите издатели, те са възхитителни хора, но мисля, че искаха да издадат книгата набързо, в случай че съм се разминал с живота, преди да е дошло времето да я пуснат на пазара".

Всъщност в един момент той смята, че подзаглавието на книгата е можело да бъде "Записки на един умиращ", пише още БГНЕС.

Снимка: Getty Images

Има, казва актьорът и такива "мрачни дни". Губи косата си след първия кръг химиотерапия и пише в мемоарите, че когато се погледне в огледалото, "вижда там плешив, омагьосан старец".

"Повече от всичко искам да си върна брадата. Ни най-малко не харесвам без нея вида на лицето си", казва той.

Вижте повече за "Джурасик парк" в следващото видео: