Холивудският актьор Ръсел Кроу разкри как си е счупи двата крака по време на снимките на филм.

59-годишният актьор си спомня, че е изпитал вълна от болки, докато е бързал да заснеме сцена, в която е трябвало да скочи на "твърда като скала" земя, без повърхността да е била подготвена по подходящ начин. Той, обаче, продължил да работи и е осъзнал колко значителна е била "малката злополука" едва много по-късно.

Снимка: Getty Images

В разговор пред списание "Пийпъл" актьорът, който играе главния разбойник във филма от 2010 г., казва:

"Скочих от портала на замъка върху твърда като камък неравна земя. Трябваше да подготвим почвата и да заровим подложка, но бързахме да направим снимката при намаляващата светлина. Със стотици статисти наоколо, летящи стрели и горящи котли, които подпалваха замъка, нямаше как да се измъкна. Спомням си, че докато скачах, си мислех: "Това ще боли".

Актьорът от "Лоша земя" се стремеше да се приземи на краката си, за да намали удара, но петите му първи се забиха в земята.

"Беше като токов удар, който се разнесе по тялото ми. Снимахме голям филм, така че просто се бориш, но последният месец от тази работа беше много труден. Имаше няколко седмици, в които дори ходенето беше предизвикателство", спомня си още той.

По онова време Ръсел "никога не е обсъждал травмата с продукцията, не си е вземал почивен ден заради нея, просто продължих да работя".