Ръсел Кроу (56 г.) дължал холивудската си кариера на звездната актриса oт "Първичен инстинкт" Шарън Стоун (62 г.).

Актьор участва заедно с Шарън във филма "Бърз или мъртъв" през 1995 г. и е почувствал, че решителността на актрисата да го включи в продукцията му е дала възможността да стане кинозвезда в САЩ.

В късното шоу на Сет Майерс Ръсел Кроу си спомня как Стоун, която играе и продуцира "Бърз или мъртъв", е спечелила битката с останалите продуценти, за да го ангажира за ролята на Корт - персонажът, от когото се интересува нейната героиня Лейди.

Тя просто тропнала с крак и им казала: "Аз ще взема човека, когото искам като любовна тръпка във филма", спомня си Ръсел Кроу.

"Ако не беше силната й ангажираност, не знам колко време можеше още да мине, преди да се получа роля с американски филм. Много съм й благодарен", казва световноизвестният австралийски актьор.

Ръсел Кроу получи награда "Оскар" за най-добър актьор за ролята си във филма "Гладиатор", но наскоро призна, че се чувства малко неловко за успеха си, тъй като смята, че режисьорът Ридли Скот е трябвало да получи по-големи заслуги за историческия епос.