Ръсел Кроу се превърна в един от най-продуктивните актьори през последните три десетилетия, като се изправи срещу други големи актьори като Том Круз, Дензъл Уошингтън и Хоакин Финикс. Сега роденият в Нова Зеландия актьор е решил да премине от големия филмов екран в сферата на филантропията, но по необикновен начин. Според "Сън" актьорът от "Тор: Любов и гръмотевици" е дарил 500 паунда за спасяването на една птица, но не каква да е, а птица на име Ръсел.

Kickstarters, GoFundMe и други сайтове за набиране на средства се превърнаха в отличен начин хората да помолят останалите да им помогнат да финансират необходими операции или финансови цели.

Хелън Мотъръм, собственичка на птица от Глостършир, се събужда около Коледа и открива, че Ръсел Кроу е дарил 500 лири, за да може нейната птица, която също се казва Ръсел, да получи необходимата операция на очите. Птицата Ръсел се нуждае от операция за отстраняване на окото, за да се удължи животът ѝ. Актьорът Ръсел отговори на публикация за историята, като нарече Хелън прекрасна дама за това, че се грижи за птицата.

Хелън разказа за преживяното във Фейсбук профила си, като пише, че е станало коледно чудо и не може да повярва на случилото се. Собственичката на птицата си поставила за цел да събере 1500 паунда, но с дарението на Кроу надхвърлила целта и сега дарява излишъка на други птици, които се нуждаят от медицинска помощ.

Актьорът е един от най-известните екшън герои през последните няколко десетилетия благодарение на изпълнението си в спечелилия "Оскар" за най-добър филм "Гладиатор". Филмът и изпълнението на Кроу го изстрелват към славата в началото на века. Участва и в други екшън-трилъри като "Поверително от Ел Ей" заедно с Гай Пиърс, Кевин Спейси и Дани Де Вито; "Американски гангстер" и "Робин Худ".

Ръсел Кроу обаче не е известен само с успехите си, тъй като е неразделна част и от някои от най-лошо приетите филми през последното десетилетие - "Ной" заедно с Ема Уотсън и "Мумията" заедно с Том Круз.

Едно нещо е сигурно - независимо дали ще успее сред феновете и критиците в нещо като "Добри момчета", или ще е част от филм, който не се приема добре като "Тор: Любов и гръмотевици", той е доказал, че има голямо сърце. Ако имате животно, което се нуждае от медицинска помощ, променете името му на Ръсел и може да привлечете вниманието му. Или пък това на други известни личности, заключва БГНЕС.

Вижте повече за Ръсел Кроу в следващото видео: