Карди Би спечели дело за клевета за милиони долари срещу влогърка в YouTube – вчера федерален съд е постановил, че видеоклиповете в YouTube канала на Латаша Кебе и публикациите й в социалните мрежи за рапърката всъщност са клеветнически.

По този начин беше сложен край на съдебния процес, като Карди Би ще бъде обезщетена със сумата от 1,25 млн. долара, пише Consequence of Sound.

Белкалис Алманзар, както е истинското име на Карди Би, заведе съдебно дело срещу Латаша Кебе заради "злонамерена кампания" за уронване на репутацията й.

Снимка: Getty Images

Кебе публикува десетки видеоклипове за рапърката с най-различни обвинения, които варират от това, че е изневерила на съпруга си, че се е разболяла от херпес и че се е самозадоволявала с бирени бутилки в стриптийз барове.

По време на съдебния процес, който започна на 10 януари 2022 г. в Джорджия, Карди Би каза, че е изпитвала самоубийствени мисли заради видеоклиповете, като заяви, че "само зъл човек може да направи тези глупости".

Снимка: Getty Images

Съдът е установил, че Кебе е отговорна за клевета, нахлуване в личния живот на певицата и представянето му във фалшива светлина, както и умишлено причиняване на емоционален стрес. Кебе има възможността да обжалва решението на съда, но засега дължи на Карди Би 1 млн. долара общи щети и 250 000 долара медицински разходи.

Днес ще започне съдебно производство, което да определи дали Кебе дължи разходи за допълнителни щети и ще трябва да заплати и съдебните разноски на Карди Би.