Том Холанд е най-известен със забавния си образ на Спайдърмен, но актьорът разгръща актьорските си умения в криминалния трилър „The Crowded Room“ по AppleTV+. Както съобщава „Варайъти“, сериалът е сниман в продължение на зашеметяващите девет месеца. Холанд разказа за преживяването, като заяви, че героят толкова му е влязъл в главата, че е получил "срив".

"Виждах себе си в него", каза Холанд в интервю за „Ентъртеймънт уикли“. "Спомням си, че се сринах вкъщи и си помислих: "Ще си обръсна главата. Трябва да си обръсна главата, защото трябва да се отърва от този герой". Но бяхме по средата на снимките, така че реших да не го правя... Беше нещо различно от всичко, което съм преживявал досега."

Персонажът, от който Том Холанд не може да се отърве, е Дани Съливан, млад мъж със сериозни психични проблеми. Действието в "The Crowded Room" се развива през 70-те години на миналия век и е създадено от Акива Голдсман, чиито пръстови отпечатъци са върху големи проекти от "Красив ум" до "Стар Трек".

Голдсман се вдъхновява от книгата "Умът на Били Мълиган", в която са описани истинските престъпления на Мълиган - млад мъж, който е задържан през 1979 г. за множество изнасилвания. Холанд играе психологически измъчвания предполагаем престъпник във филма заедно с Аманда Сейфрид - следователка, която се опитва да изясни връзката на Съливан с множество случаи на изчезнали хора. Изкривената реалност за Съливан усложнява разследването и създава 10 епизода на криволичеща, заплетена история.

За Том Холанд сериалът е вълнуващо пътуване, но признава, че не е бил подготвен за психическата трудност на ролята. "Не са ми чужди физическите аспекти на работата, когато се занимавам с екшън филми", каза той. "Но психическият аспект наистина ме пречупи и ми отне много време да се възстановя след това, за да се върна към реалността."

За подкрепа Том Холанд се обърнал към своята колежка Саша Лейн. Лейн играе Ариана, приятелка на Дани. Холанд споделя, че когато в някои моменти на снимачната площадка се е затруднявал да разбере намеренията или начина на мислене на Дани, Лейн му е представяла прозрения, които са му помагали да стигне там, където е трябвало.

Преживяването по време на снимките променя възгледите на Холанд за психичното здраве. Той се консултира с психиатри, за да придобие представа за Били Мълиган, и успява да пренесе част от наученото за отключващите фактори и стресорите в собствения си живот. За него социалните медии са забележителен психологически капан.

Том Холанд заяви, че се надява, че филмът ще създаде "повече уважение и повече съчувствие" сред зрителите за хората, които преминават през борба за психично здраве. "Надявам се, че хората ще станат по-образовани за психичното здраве, борбата и техните невероятни способности да оцелеят".

Снимка: Getty Images

„The Crowded Room“ очертава нова актьорска територия за Том Холанд. И все пак времето, в което той ще разгръща физическите си мускули, все още не е приключило. Том Холанд ще се завърне във филмовата вселена на Marvel в още един самостоятелен филм за Спайдърмен. Премиерата му е насрочена за 2024 г. Той също така е обвързан с ролята на Фред Астер в биографичен филм за изпълнителя.

Том Холанд може да бъде видян в премиерата на 9 юни на „The Crowded Room“ по AppleTV+. След това сериалът ще се излъчва по един епизод седмично, пише още БГНЕС.

Вижте повече за "Спайдърмен" в следващото видео: