Меган Маркъл и принц Хари са осиновили... кокошката на американската телевизионна водеща и актриса Елън Дедженеръс.

65-годишната Дедженеръс и съпругата ѝ Порша де Роси са полагали допълнителни грижи за една от домашните си кокошки, която са нарекли Синки заради временния ѝ дом във външна мивка на двора, след като си е наранила крака.

След като пернатата им приятелка се е възстановила, тя трудно се е адаптирала обратно за живот в кокошарника си, тъй като била станала по-придирчива. Съседите на двойката - принц Хари и съпругата му Меган, херцогиня на Съсекс, са се съгласили да я приютят.

Преди три седмици Елън Дедженеръс написа в Инстаграм профила си: "Имахме кокошка, която си нарани крака, така че я преместихме в мивката ни. Порша й купуваше комплект кърпи за гости".

"Кракът на мивката е оправен, но кокошките ни все още я хапеха, така че се наложи да я преместим. За щастие в курника на нашите приятели Хари и Меган имаше място за още една. Все още не сме сигурни каква ще бъде нейната съдба с кралското звание", написа впоследствие още Дедженеръс.

Часове по-късно звездата от "Търсенето на Дори" сподели видео, на което Синки е щастлива с останалите домашни кокошки на принц Хари и Меган Маркъл.

"В момента, в който се появят, те ще бъдат отглеждани: "Актуализация: Синки се чувства добре в новия си дом", написа Дедженеръс към клипчето.

По време на прословутото си интервю с Опра Уинфри кралската двойка, която има две деца - 4-годишният принц Арчи и 2-годишната принцеса Лилибет, показа своя кокошарник, който беше наречен "Кокошарникът на Арчи", и обясни, че кокошките са спасени от калифорнийска ферма за фабрично отглеждане.

"Меган винаги е мечтаела за кокошарник", каза тогава принц Хари.