Стилиян Желязков от MasterChef показва на сина си продукти за готвене още от съвсем малък. Синеокият Матей се появи в стори в Инстаграма на баща си, редом до връзка пресен лук. Малкият Матей стана част от семейството на актьора кулинар в края на декември 2020 г. Стилиян дори му посвети една от своите победи в кулинарното предаване, когато малчуганът беше едва на няколко дни.

"На значката пише М като Матей, като Митко. Матей е моят първороден син, вече на 22 дни, Митко е моят баща. Посвещавам тази значка на тях", каза Стилиян, когато спечели значка за имунитет.


Стилиян е от артистично семейство, а почти всички във фамилията му са актьори - майка му, вуйчо му, сестра му. Освен че готви и се изявява на сцената, той свири на ударни инструменти, китара и кавал. >Кулинарията става част от живота му още от съвсем малък. Баща му е имал ресторант, разположен между Димитровград и Хасково. Като дете той често му е помагал в кухнята. След 7-и клас родителите му го пращат в частно българо-турско училище с пансион, където се заражда истинският му интерес към добрата храна.
"Готвачките бяха туркини и непрекъснато висях при тях. Започнах да готвя много и от тогава не съм спирал", признава той. 

Стилиян завършва актьорския клас при Маргарита Младенова и още по време на обучението си се  реализира и на професионална сцена.

Той участва в спектаклите “Гео” в Народен театър, “Светлото бъдеще на битака” в ТР “Сфумато”, “Пилето” в Младежки театър и т.н. 

В MasterChef той успя да победи Александър Петров след дуел на честа, в който двамата приготвиха агнешки дроб по шуменски. 

Рентиерът хвърли ръкавицата на актьора, към когото хранеше нескрита неприязън. Двамата трябваше да приготвят легендарното ястие, осъвременено и пренесено в 2021 година. В последвалия сблъсък опонентите си размениха остри реплики, но на финала джентълменски си стиснаха ръцете. Журито отсъди, че Стилиян е сготвил по-добре, а Александър напусна състезанието завинаги.