Тъжната новина за смъртта на актьора Матю Пери накара милиони по целия свят да посърнат. Актьорът, който разсмиваше всички с шегите и саркастичните си коментари, повече няма да изрече и дума. Въпреки това е любопитен фактът какво е написал в последния си пост в Инстаграм преди да умре. 

Звездата от "Приятели" от 20 години се бори със зависимост от алкохола. През 2022 г. Матю Пери разкри, че е похарчил цяло състояние, за да се върне във форма и да се отърси от зависимостта си към наркотиците. В интервю за "The New York Times" звездата от "Приятели" споделя, че по груби сметки това му е струвало 9 милиона долара. За същото издание оттбеляза и че от 18 месеца е бил чист. 

Последният му пост в Инстаграм е публикуван 6 дни преди смъртта му.

"O, топлата вода, която се върти около теб, те кара да се чувстваш толкова добре. Аз съм Матман*!"

Матман* - заигравка с неговото собствено име и Батман  

Актьорът бе намерен мъртъв в джакузито в дома си в Лос Анджелис.

По данни на мястото не са открити следи от насилие. Матю Пери бе на 54 години. 

Междувременно много от актьорите от култовия сериал реагираха в социалните си профили веднага след като се разпространи новината. 

Канадският министър-председател Джъстин Трюдо също отдде почит на починалия Матю Пери. Той нарече смъртта му "шокираща и тъжна".

"Никога няма да забравя игрите в училищния двор, които играехме, и знам, че хората по света никога няма да забравят радостта, която той им донесе", написа той в Туитър. "Благодаря за всички смешки, Матю. Обичам те и ще ми липсваш." 

Пери (чиято майка, Сюзън Морисън, е била прессекретар на бащата на Трюдо, бившия министър-председател Пиер Трюдо) е ходил в началното училище заедно с Джъстин Трюдо. По време на участието си в предаването Jimmy Kimmel Live през март 2017 г. Пери си спомни, че той и негов приятел са "пребили" бъдещия министър-председател, когато актьорът е бил в пети клас.

"И двамата го биехме. Мисля, че той се отличаваше в спорт, в който ние не, така че това беше чиста завист", обясни тогава Пери и добави: "Мисля, че той беше единственото дете в училище, което можехме да бием ... Не се хваля с това. Това е ужасно. Бях глупаво дете. Не исках да го бия".