Ако култовата филмова поредица "Здрач" се снимаше сега, Джейкъб Елорди и Джена Ортега можеха да се превъплътят в ролите на Едуард и Бела. Най-малкото, те със сигурност щяха да бъдат одобрени от режисьорката на първия "Здрач". Когато я попитаха за идеалните кандидати по време на гостуването й подкаста Watchalong, Катрин Хардуик посочи именно тези актьори.

Снимка: Getty Images

Елорди и Ортега са сред най-търсените млади звезди в момента. Джейкъб, след ролята му на сърцеразбивач в телевизионния сериал "Еуфория" и ролята му на Елвис Пресли във филма "Присила", е наричан от пресата "новият крал на Холивуд".

Снимка: Getty Images

"Той е невероятен. Вероятно сега би бил Едуард", цитира "Варайъти" думите на режисьора.

Джена Ортега също се носи на вълната на успеха след излизането на поредицата "Wednesday". Феновете на Джена и Джейкъб обаче вероятно все пак няма да дочакат участието им в "Здрач".

В социалните мрежи хората пишат, че за рестарта на вампирската сага най-вероятно ще изберат по-малко известни актьори (и с по-скромни искания по отношение на хонорарите).

Снимка: Getty Images

Мнозина отбелязват също, че двойката ще изглежда странно на екрана заради различния им ръст: Елорди е висок 198 см, докато Ортега е 155 см.

Снимка: Getty Images

Главните роли в поредицата филми по бестселърите на Стефи Майер - вампирът Едуард Кълън и неговата любима Бела Суон - се изпълняват от Робърт Патинсън и Кристен Стюарт. Този проект превърна младите актьори в световни звезди, а самите филми се настаниха трайно в попкултурата, пише още БГНЕС.

Между другото, първоначално Робърт Патинсън не е бил харесан за главната роля в "Здрач" - защото на кастинга е изглеждал изключително непривлекателно.